Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (2.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de 2. hafta maçları geride kaldı.

2 temsilcimizin de bizleri üzdüğü, önce Fenerbahçe Beko’nun deplasmanda Panathinaikos’a sonra da Anadolu Efes’in Sina Erdem’de CSKA’ya kaybettiği haftanın panoramasını birlikte mercek altına alırken, gelin her zamanki gibi ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Haftanın maçı olarak nitelendirebileceğimiz maçın kazananını da haklı olarak haftanın takımı ödülünün sahibi olacak. 2019 final maçında ve geçen sezon yarı final maçında karşılaşan iki takım, temsilcimiz Anadolu Efes ile CSKA Moskova Sinan Erdem’de karşı karşıya geldiler bu hafta. Rus ekibi ribaundlarda net olarak üstünlük kurduğu ve Efes’in aksine daha düzenli daha pasa dayalı daha verimli hücum ettiği mücadeleyi son bölümlerde basit hatalar yapmış olsa da 96-100’lük skorla kazanmayı bilmişti. Evet koç Itoudis’in öğrencileri savunmada sınıfta kaldılar ama hücumda iki yıldız forvet Shengelia ile Clyburn’ü artı Milutinov yokluğunda Voigtmann’ı içerden dışarıdan çok iyi kullanarak hücumda tam anlamıyla ders verdiler son şampiyon karşısında. Uzun bir aradan sonra ilk kez taraftarı karşısına çıkan son Euroleague şampiyonunu Milano karşısında aldıkları 10 farklı deplasman mağlubiyetinin ardından reaksiyon göstererek yenmeleri kesinlikle alkışları hakeden bir performanstı. Bu nedenle de haftanın takımı CSKA’ya gitti.

CSKA Moscow celebrates - EB21

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece galip gelen takımların oyuncuları verimlilik puanına göre seçilmiştir.)

  • Tornike Shengelia (CSKA Moskova): 23 sayı, 5-5 2sayı, 2-3 3sayı, 4 ribaund, 3 asist, 29 verimlilik
  • Johannes Voigtmann (CSKA Moskova): 17 sayı, 3-7 3sayı, 9 ribaund, 7 asist, 27 verimlilik
  • Cory Higgins (FC Barcelona): 16 sayı, 9-11 s.atış, 3 ribaund, 5 asist, 2 top çalma, 25 verimlilik
  • Nikola Kalinic (Kızıl Yıldız): 19 sayı, 6-6 s.atış, 5 ribaund, 5 asist, 22 verimlilik
  • Donta Hall (AS Monaco): 16 sayı, 7-9 2sayı, 8 ribaund, 2 blok, 21 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Sürati, çabukluğu, agresif oyunu ve ribaundu aldığı zaman bir guard gibi ortaya girerek dribbling yapabilmesiyle Euroleague’in elit uzun forvetleri arasında yer alan Tornike Shengelia bu hafta maalesef temsilcimiz Efes karşısında kariyerinin en iyi maçlarından birini çıkardı. Maçın ilk anlarında Singleton’u agresif potaya atakları ile tam anlamıyla sahadan silen Gürcü yıldız, sonrasında Moerman’a da üstünlük kurdu. Her iki pota altında da etkili olan, hücumda dış şutların yanı sıra alçak postta da yakaladığı ters eşleşmeleri hep verimli değerlendiren Shengelia, 5-5 2sayı, 2-3 3sayı isabetleriyle 23 sayıya ulaşırken istatistiklerine 4 ribaund, 3 asist de ekleyerek tam 29 verimlilik puanına ulaştı ve alkışlarla haftanın MVP’si oldu.

Tornike Shengelia - CSKA Moscow - EB21

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …