Güncel Haberler

Maç Önü Analizi: Anadolu Efes – CSKA Moskova

Turksih Aairlines Euroleague 2. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, Sinan Erdem’de CSKA Moskova‘yı konuk edecek.

Final Four’un iki güçlü adayının karşılaşacağı ve keyifli bir mücadelenin sahne alması beklenen bu zorlu maç öncesi her zamanki gibi sizleri maç önü analizimle bilgilendirmeye çalışacağım. Keyifli okumalar.

Takımların Durumları:

Bu maç bir bakıma 2019 sezonu şampiyonluk maçının ve geçen sezonun yarı final karşılaşmasının bir rövanşı olacak iki takım adına da. Son şampiyon Anadolu Efes ve tam 8 kez şampiyonluk kazanmış CSKA’nın kapışmasını izleyeceğiz. Efes, Real deplasmanında 13 farkla kaybettiği bir maçtan geliyor ve uzun bir aradan sonra Sinan Erdem’de buluşacağı taraftarları önünde reaksiyon göstermek hedefinde. Real karşısında Larkin 21 sayı, Petrusev 17 sayı ve MVP Micic 9 sayı ile katkı verebilmişti. CSKA ise Milano deplasmanında 84-74 ile kaybederken, yıldız uzunu Milutinov’u da sakatlığa kurban vermişti. O maçta Lundberg 13 sayı ile en skorer isim olurken, Clyburn 12 sayı ve Kurbanov 10 sayı ile katkı vermişti.

Anadolu Efes in konuğu CSKA Moskova | beIN SPORTS Türkiye -  beinsports.com.tr/

Kritik Eşleşme:

Madrid’de temsilcimiz kaybetmiş olsa da Shane Larkin iyi bir performans göstermiş, karşılaşmayı 21 sayı, 4 ribaund, 6 asist ve 35 verimlilik puanı ile tamamlamıştı ki bu ilk haftanın en yüksek verimlilik puanıydı Euroleague sahnesinde. Larkin, çabukluk, zıplama ve penetre özelliklerini kusursuza yakın şekilde birleştiren bir oyuncu ki şut mekaniğinin de çok hızlı olmasıyla beraber çoğu zaman durdurulamaz bir silah. Larkin, geçen sezonun Alphonso Ford En Skorer Ödülü’nün sahibi Alexey Shved karşısında uzun mesafeli üçlüklerini, ikili oyundaki becerilerini ve tabiki yüksek basketbol IQ’sunu kullanmak zorunda üstünlük sağlayabilmek için. 9 yıl aradan sonra yuvasına, CSKA’ya dönen Rus yıldız geçen sezon 19.8 sayı ve 7.7 asist ile iki alanda da Euroleague lideri konumundaydı. 1.98 metre boyunda olmasının avantajıyla birlikte topu da yüksekten çıkarması nedeniyle birebir pozisyonlarda guardların onu savunması hiç kolay olmuyor ki potaya gitmeyi de çok iyi bilen, tam anlamıyla savunmaların arasından yılan gibi kıvrılabilen bir skorer. Elbette bu iki isim birbirinden çok farklı özelliklere sahip ama sonuçta ikisi de mükemmel birer skorer ve onları karşı karşıya izlemek gerçekten bir basketbol ziyafeti olacak.

Anadolu Efes, Euroleague'de finalde - Kent Türk TV

Galibiyetin Anahtarları:

CSKA’da Milutinov’un yokluğunda 5 numarada sürelerin çoğunu Voigtmann alacak ve onu Bololmboy yedekleyecek. Elbette bu durum CSKA’nın özellikle hücumdaki planlarını değiştirecek; Milutinov boyalı alanda etkili olan, geleneksel bir uzunken Voigtmann ise fundementalı kuvvetli, bir guard gibi sahayı koşabilen ve dış şut tehditi olan bir uzun. Bu nedenle Dunston ile Petrusev’in onun karşısında hazır olmaları Efes adına önemli olacak. Diğer taraftan Efes kısalarının sezona çok iyi ve formda başlayan Lundberg karşısında da savunmaya ekstra konsantre olmaları kritik olacak. Özellikle son MVP Micic ile eşleşmeleri bir hayli ilginç olacak ki iki oyuncunun da korkusuz ve çok verimli penetreciler olduğunu biliyoruz.

Diğer taraftan CSKA’nın Shengelia’yı mutlaka işin içine sokması gerekiyor; Euroleague’de onun hızına, penetre becerilerine ve tecrübesine sahip olan çok az uzun forvet var. Tabi Efes de Singleton ve Moerman’a güveniyor onu karşısında. İki oyuncu da dış şut tehditi ve oyunun diğer tarafındaki agresif tarzları ile onun canını sıkabilirler. CSKA’nın elinde Larkin’in karşısında kullanabileceği savunma silahları da var. Özellikle Hackett topa baskı konusunda tam bir uzman ve Larkin’i zorlayabilecek düzeyde bir isim. Ve tabiki Clyburn’ü durdurmak Efes’in ana hedeflerinden biri olacak; geçen sezon yarı finalde temsilcimize karşı tam 26 sayı üretmişti. Çok yönlü oyunu ve üstün hücum becerileri ile birebirde durdurulması zor bir isim. Eğer forma giyebilirse Simon yoksa Anderson ve Moerman gibi isimlerin onu yavaşlatmanın yollarını bulmaları gerekecek ki bunu başarabilirlerse galibiyet yolunda büyük bir adım atmış olacaklar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …