Güncel Haberler

Anadolu Efes’in Konuğu CSKA Moskova Oluyor

Turkish Airlines Euroleague 2. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, Sinan Erdem’de CSKA Moskova‘yı konuk edecek. 8 Ekim Cuma günü saat 20:30’da başlayacak ve beIN Sports 3 ekranlarından yayınlanacak karşılaşmayı Juan Carlos Garcia, Saso Petek, Uros Nikolic hakem üçlüsü yönetecek.

Avrupa arenasındaki 729. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, bugüne kadar Avrupa kupalarında oynadığı 728 karşılaşmada 415 galibiyet ve 313 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 57,0) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı Turkish Airlines Euroleague’de ise 481. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, bu kupada bugüne kadar oynadığı 480 karşılaşmada 258 galibiyet ve 222 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 53,8) elde etti.

Anadolu Efes ile CSKA Moskova, Avrupa kupalarında bugüne kadar 33 kez karşılaşırken, tesmilcimiz 12 galibiyet ve 21 mağlubiyet aldı. İki ekip arasında FIBA organizasyonlarında oynanan yedi maçta temsilcimiz altı galibiyet ve bir mağlubiyet elde ederken, Turkish Airlines Euroleague’de iki takım arasında oynanan 26 karşılaşmada lacivert beyazlılar 6 galibiyet ve 20 mağlubiyet elde etti.

Turkish Airlines Euroleague’in ilk hafta maçında Anadolu Efes, İspanya’nın Real Madrid takımına deplasmanda 82-69 mağlup olmuş, CSKA Moskova ise İtalya’nın AX Armani Exchange Milan takımına deplasmanda 84-74 yenilmişti. Euroleague’de 1. haftanın ardından Anadolu Efes 1 mağlubiyet ile 16., CSKA Moskova da 1 mağlubiyet ile 13. sırada yer alıyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …