Güncel Haberler

RESMİ: Yalovaspor, Chassang’ın Yerini Conklin ile Doldurdu (Analiz)

ING Basketbol Süpe Ligi‘nin yeni takımlarından Semt77 Yalovaspor, ilk maçın ardından karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdığı Chassang’ın yerini doldurdu.

Son olarak Porto Riko Ligi ekiplerinden Mayaguez‘in formasını giyen tecrübeli 4 numara Brian Conklin ile sezon sonuna kadar anlaştıklarını duyurdular.

32 yaşında olan 2.01 metre boyundaki Birleşik Amerikalı oyuncu Mayaguez forması ile 24 maçta ortalama 29.9 dakika sahada kalırken, 14.2 sayı, 5.5 ribaund, 1.8 asist istatistikleriyle katkı vermişti. 2020-21 sezonunu ise Nanterre’de geçirmiş Pro A’da 34 maçta ortalama 19.1 dakika süre alırken 9.5 sayı, 3.9 ribaund, 1.2 asist ortalamaları ile üretmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Conklin savaşçı kimliği ile bilinen ve topu yere vurabilmesi ile 4 numarada eşleşme problemi yaratabilen bir isim. Alçak posttan skor üretme konusunda etkili olan ve ribaundlarda da güçlü fiziğinin, pozisyon bilgisinin avantajını kullanan Conklin’in en önemli eksisi şutlar diyebiliriz. Hem dış şut tehditi yok hem de bu kadar teması seven ve çizgiye gitme potansiyeli yüksek bir oyuncu için serbest atış yüzdesi epey sıkıntılı. Nanterre ile %70’lere çıkmışken yaz boyunca Mayaguez forması ile sadece %56 ile atabildi serbest atışları. İşin saha dışı boyutunda da kaliteli karakteri ile takım arkadaşları ve koçları tarafından sevilen bir oyuncu. Yalova’ya saha içinde de soyunma odasında da mental olarak değer katacaktır.

Gelelim transferin teknik boyutuna. Öncelikle Chassang’dan sonra yine alçak postta etkinliği ön planda olan dış şut tehditi zayıf bir 4 numara tercih edilmiş durumda. Evet takımda Jones, Williams, Cosey gibi etkili şutörler var ama oyunu açmak ve yarı sahada daha iyi bir yerleşim elde edebilmek adına ben yine de dış şut tehditi olan bir 4 numaraya gidilmesi gerektiğini düşünüyordum. Evet Conklin kısa beşlerde Lee kenardayken 5 numarada da görev alabilir güçlü fiziği ve savaşçı kimliği sayesinde, bu nedenle tercih edilmiş olması da muhtemel. Diğer taraftan pota altında bu kadar fazla oynamayı seven bir isim için ribaundlarda bence istenen katkıyı veremiyor. Nanterre’de 34 Pro A maçında sadece 3.9 ribaund toplayabildiğinin altını çizelim.

Yalova, sınırlı oyuncu havuzunda tecrübeli ve riski az olan bir isme yöneldi. Ama bunun yanında vereceği katkı da sınırlı olan bir oyuncu olduğunu unutmayalım. Dış şut tehditi olmaması ve sertbest atış çizgisindeki istikrarsız performansı, ayrıca ribaundlarda da vasat kalması onu soru işaretleri barındıran bir transfer yapıyor. Bakalım takıma nasıl uyum sağlayacak ve Lee ile sahadayken boyalı alanı nasıl paylaşıp hücumda yerleşimi nasıl yapacaklar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …