Güncel Haberler

Dünya Basketbolunun Efsane İsimlerinden Pau Gasol Emekliliğini Açıkladı

2021 yılında bir basketbol efsanesine daha veda ediyoruz…

41 yaşındaki İspanyol yıldız Pau Gasol 22 yıllık profesyonel basketbol kariyerine nokta koyduğunu 5 Ekim 2021 tarihinde resmen açıkladı.

Barcelona’da düzenlediği bir törenle emekliliğini duyuran Gasol şu açıklamaları yaptı:

Profesyonel basketboldan emekliliğim noktasında sizi bilgilendirmek adına buradayım. Çok zor ancak üzerine fazlaca düşündüğüm bir karar oldu. Bir sakatlık sebebiyle değil; kendi irademle oynamaktan vazgeçmeyi diledim ve bunu yaptım. Bunu gerçekleştirmemi sağlayan herkese minnettarım.

Eurohoops

Gasol’ün yeni yolculuğu onu parkelere döndürmeyecek ancak içinde olduğu birçok iş alanında meşkalesi devam edecek:

Yıllardır bu an için hazırlanıyorum. Bu sporun ve bu camianın bana kattıklarını geri vermek istiyorum. Bu belki Barcelona’da danışman olarak, IOC’de (Uluslararası Olimpiyat Komitesi) basketbol akademisinde olabilir. Bu gibi projelere daha çok odaklanacak zamanım olacak.

Eurohoops

Pau Gasol’ün kariyerindeki yolculuğun başladığı ve bittiği yer FC Barcelona oldu. Bu konuyla ilgili konuşan Gasol, “Kariyerim o dönem bitmiş olsa bunu sakinlikle karşılayacağım bir süreçteydim ancak bir şeyler daha başarmanın hissiyatını düşlüyordum. İşlerin iyiye gittiğini görünce hiç planda olmayan bir biçimde Barça’yla imzalama fırsatım oldu. Orada çok özel zamanlarım geçti. Belki de kariyerimin en güzel zamanlarından bazılarıydı. Devamında ise ailemin yakınında, milli takımla birlikte olma fırsatları doğdu. Madalya kazanamasak da orada olmak büyük başarıydı” şeklinde konuştu.

Gasol kariyeri boyunca ona etki eden birçok oyuncuya teşekkür etti. Bu isimler arasında törene katılan Barcelona Koçu Sarunas Jasikevicius ve genel menajer Juan Carlos Navarro da vardı. Ardından geçen sene ocak ayında kaybettiğimiz efsanevi oyuncu Kobe Bryant’a özel bir teşekkür sundu:

“Kobe Bryant’tan özel olarak bahsetmek istiyorum. Onu çok severdim ancak hayat bazen adaletsiz olabiliyor. Bana nasıl daha iyi bir lider, daha iyi bir rekabetçi olacağımı öğretti. O, bana nasıl kazanacağımı öğretti.”

Eurohoops

The Athletic’ten Shams Charania‘nın haberine göre Los Angeles Lakers ise 2 şampiyonlukta imzası bulunan Gasol’ün 16 numaralı formasını emekli etmeyi planlıyor.

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …