Güncel Haberler

ING Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (2. Hafta)

ING Basketbol Süper Ligi‘nde 2. hafta tamamlandı.

Birbirinden heyecanlı maçlara sahne olan haftanın ardından her zaman olduğu birlikte panoramaya göz atarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Ernak yönetiminde sezona hazırlanan Darüşşafaka tüm yabancılarını değiştirmişti. Adaptasyon süreci zor olacak takımlardan biriydi ve fikstürleri de sezon başına göre zordu aslında. İlk hafta Fenerbahçe’ye 10 sayı farkla kaybettikten sonra da olumlu sinyaller vermemişlerdi. Ama bu hafta ve formda rakipleri Galatasaray karşısında, üstelik deplasmanda ve önemli bir taraftar desteği karşısında maçın son topuna kadar savaşıp, 2 uzatmanın ardından kazanarak önemli bir mesaj verdiler. Ayrıca bu mesajın iki yerli oyuncu Doğuş ve Sinan’dan gelmesi de çok kritikti sezonun geri kalanı için. Caupain de özel bir oyuncu olduğunu, hem takıma liderlik hem de maçın en kritik anlarında skorer kimliğini öne çıkararak gösterdi. Takım olarak sergiledikleri agresif ve arzulu oyun onları galibiyete taşıdı ve sezonun geri kalanı için umut verdiler. Sergiledikleri bu performans da alkışlarla beraber onlara haftanın takımı ödülünü getirdi.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:
(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Bonzie Colson (Karşıyaka): 41 sayı, 7-9 3sayı, 5 ribaund, 42 verimlilik
  • Elgin Cook (Tofaş): 36 sayı, 4-6 3sayı, 2 ribaund, 35 verimlilik
  • Q.J. Peterson (Gaziantep): 29 sayı, 5-10 3sayı, 5 ribaund, 5 asist, 32 verimlilik
  • Doğuş Özdemiroğlu (Darüşşafaka): 22 sayı, 5 ribaund, 8 asist, 7 t.çalma, 27 verimlilik
  • Troy Caupain (Darüşşafaka): 20 sayı, 8 ribaund, 11 asist, 24 verimlilik
Resim

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Geçen sezon hem BCL’de hem de Pro A’da MVP seçilmiş bir oyuncunun bu başarısının tesadüf olduğunu kimse söylemeyez. Evet Bonzie Colson‘dan bahsediyorum elbette. Bu yaz Pınar Karşıyaka‘nın onu transfer ettiğini öğrendiğimde koç Sarıca’ya hemen mesaj atarak “Elinize sağlık hocam, müthiş iş demiştim.” Böyle bir yıldızı Euroleague takımlarının elinden almak gerçekten büyük işti. Bonzie de daha sezonun ikinci resmi maçında ne demek istediğimi sahadaki performansıyla gösterdi adeta. Harika bir dış şut performansı sergileyen Amerikalı forvet 7-7’den sonra 1 isabet daha bulabilse 8-8 ile rekoru elinde tutan Ersin Görkem’i yakalayacaktı ama olmadı. Sadece üçlükler değil pota altında sergilediği müthiş performans ile 1.98 metre boyunda olmasına rağmen çok uzun kollarının, 2.13 metre gelen kulaç genişliğinin de onu ne kadar özel bir isim yaptığını tekrar göstermiş oldu. İstatistiklerine 5 ribaund da ekleyen Bonzie 42 verimlilik puanıyla Kaf-Kaf’ın maçı kazanmasını sağlarken akıllardan kolay kolay silinmeyecek özel bir performansa imza attı ve tabiki haftanın MVP’si ödülünün sahibi oldu.

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:
(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak seçim yapılmıştır.)

  • Sadık Emir Kabaca (Galatasaray): 22 sayı, 3-4 3sayı, 4 ribaund, 3 asist, 3 blok, 29 verimlilik
  • Doğuş Özdemiroğlu (Darüşşafaka): 22 sayı, 5 ribaund, 8 asist, 7 t.çalma, 27 verimlilik
  • Can Uğur Öğüt (Türk Telekom): 17 sayı, 3-4 3sayı, 3 ribaund, 6 asist, 3 t.çalma, 23 verimlilik
  • Muhsin Yaşar (Tofaş): 15 sayı, 4 ribaund, 5 top çalma, 21 verimlilik
  • Sinan Güler (Darüşşafaka): 14 sayı, 3 ribaund, 2 asist, 16 verimlilik
Resim

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …