Güncel Haberler

RESMİ: Bursaspor, Telekom’dan Ayrılan Andrews’u Kadrosuna Kattı (Analiz)

Ülkemizi 7DAYS EuroCup‘da temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Frutti Extra Bursaspor, kadrosunu skorer bir isimle güçlendirdi.

Yazın başında Türk Telekom ama ile anlaşan ancak Eylül ayı başında ABD’deki büyükannesini görmek için kulüpten izin istemiş, yönetimin bunu kabul etmemesi sonucu henüz bir resmi maça çıkmadan takımdan ayrılmıştı.

Daha önce ülkemizde Balıkesir ve Büyükçekmece formaları giymiş, 28 yaşında olan 1.88 metre boyundaki tecrübeli skorer geride bıraktığımız sezon Darüşşafaka ile BSL’de 31 maçta ortalama 29.4 dakika sahada kalırken, 15.9 sayı, %37.6 3sayı, 3.1 ribaund, 3.5 asist, 1.1 top çalma, 11.0 verimlilik puanı ve BCL’de ise 5 maçta ortalama 27.2 dakika sahada kalırken 18.2 sayı, %62.5 3sayı, 3.6 ribaund, 2.8 asist, 1.6 top çalma, 16.4 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Andrews saf bir skorer. Hücumda agresif ve sürekli skoru koklayan bir combo guard. Çabuk ve düzgün şut mekaniği sayesinde savunmaların saniyelik hatalarını bile cezalandırabilen, sezgileri iyi seviyede olan bir skorer. Hem geçiş oyunlarında hem de savunma yerleşmeden kullandığı erken şutlarla rakip savumaları baskı altına alabiliyor, sürekli tehdit ediyor. Çok çabuk ve öldürücü bir ilk adımı yok belki ama genel anlamda süratli bir oyuncu, savunmacısı ona mesafe verdiği zaman agresif şekilde potaya gidiyor ve bu nedenle de çok sayıda faule maruz kalarak çizgiye gidiyor. Buradan da yüksek yüzde ile takımına skor katkısı verebiliyor. Her iki yöne de penetre edebilen ve pozisyonları her iki eliyle de bitirebilme lüksüne sahip olmasının yanı sıra gerektiğinde orta mesafe şutlarla da kendisine skor yaratabiliyor, bu kararı aniden verebilmesi ve çabuk şuta kalkmasıyla savunmacılarını çaresiz bırakabiliyor. Aşağı yukarı sahanın her yerinden şut tehditi var zaten ve onun için karşısında bir ya da daha fazla savunmacı olması önemli olmuyor, karar verdiği zaman o şutu göndermenin bir yolunu buluyor genelde. Sadece dribbling üstü şutlarda değil, ceza şutlarında da önemli bir tehdite sahip.

Gelelim eksilerine. Evet savunma takımını tamamen yanlız bırakan bir isim değil ve istediğinde, daha doğrusu konsantre olduğunda oyunun bu alanında da iyi işlere imza atabileceğini, her iki guard pozisyonunu da savunabileceğini gördük. Tabi perdelerden çıkmada çok yavaş olduğunu, özellikle seri perdelemelerin olduğu hücumlarda savunmasının hemen düştüğünü de gördük. Genel olarak savunma alanda iyi durumda değil ve daha da önemlisi istikrarız. Toplu adam savunmasında belirttiğim gibi istikrarsız, topsuz savunmada oldukça kötü ve açık alanda rakiplerini takip etmede ise belki de daha kötü diyebiliriz. Geri koşma konusunda fazla efor sarfetmeyen bir isim. Eksileri sadece savunmada değil elbette. Hücumda da şut seçimleri konusunda sorunlar yaşayabiliyor. Genelde erken top kullanmayı seviyor ve karar verdiğinde yüzünde savunmacının eli de olsa o şutu kullanmayı tercih ediyor, bu da verimini düşürüyor elbette. Genelde süratli bir şekilde potaya kadar gitmeyi seviyor ama bunu kafası yerde yaptığı ve pas becerileri yetersiz olduğu için hücum faulle ya da zorlama atışlarla top kayıplarına dönüşebiliyor bu pozisyonlar. Evet hücumda agresif oynamak istiyor ama zaman zaman kendi şutunu yaratabilecek patlayıcılığa ve atletizme sahip olmadığını da kabullenmesi gerekiyor.

Özetle Andrews skorer özellikleri üst seviyede olan ama oyun kurma ve organizasyon becerleri sınırlı olan bir combo guard. Ama zaten Bursaspor’un elinde Needham gibi değerli bir oyun kurucu var. Onlar Veal ve Milosavljevic’den yeteri kadar skor katkısı alamadıkları, tüm yük Freeman’ın omuzlarında kaldığı için bir dış skorer arıyorlardı. Andrews da iyice daralan oyuncu marketinde, sezonun bu bölümünde alabilecekleri en doğru isimlerden biriydi ki ligimizi de iyi tanıyor olması önemli bir artı olacaktır adaptasyon sürecini çabuk atlatması adına.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …