Güncel Haberler

Euroleague Sezonu Başlarken Halen Serbest Olan Yıldızlar

Turkish Airlines Euroleague‘de 2021-22 sezonun başlamasına artık sayılı günler kaldı. Ama buna rağmen halen ligin tecrübeli ve değerli isimlerinden bazıları kendilerine takıma bulabilmiş değiller.

Ben de sizler için sezon öncesinde bu isimleri hatırlatmak istedim ki sezonun ilk kısmında kadrolarını güçlendirmek ya da takviye yapmak isteyecek takımların öncelikle bu isimlerin kapılarını çalacaklarını düşünüyorum.

Alex Tyus debuts with Real Madrid | Real Madrid CF
Alex Tyus

Geçen sezon ortasında Galatasaray’dan Real Madrid’e transfer olan 33 yaşındaki tecrübeli uzun Euroleague’de 20 maçta görev alıp ortalama 12.3 dakika süre almış, 3.0 sayı, 2.6 ribaund ile katkı verebilmişti. Atletik özellikleri, müthiş zamanlaması ve savaşçı kimliği ile her iki pota altında ribaundlar konusunda etkili olan artı çemberi korumayı da çok iyi bilen bir uzun ancak ilerleyen yaşıyla beraber artık Euroleague seviyesinde kalması zor. Ancak bir takımın 2 ya da 3. uzunu olabilecek seviyede, zaten yaz döneminde de boşta olmasına rağmen pek ilgi çeken bir isim değildi. Adı eski takımlarından Maccabi ile anılmış ama bir anlaşma olmamıştı.

Greg Monroe

31 yaşındaki solak uzun, Avrupa’daki ilk sezonunda koç Radonjic yönetimindeki Bayern’de gayet iyi bir performans sergilemiş sonra da yıldızlar topluluğu Khimki’ye transfer olmuş burada da finansal kriz patlak verene kadar bireysel anlamda iyi istatistiklere imza atmıştı, Euroleague sahnesinde 9 maçta ortalama 19.8 dakika süre almış, 10.3 sayı, 6.0 ribaund, 1.4 asist ile katkı verebilmişti. Açıkçası Monroe’yu tecrübesi ve alçak post etkinliği ile tekrar Euroleague sahnesinde görmemiz gerektiğini düşünüyorum. Birçok takımda 2. uzun olarak çok faydalı olacaktır. Adı Kızıl Yıldız, Partizan ve Virtus Bologna ile anılmış ama bir gelişme olmamıştı.

Jonas Jerebko

Geçen sezon Khimki adına büyük bir hayal kırıklığı olsa da 34 yaşındaki İsveçli forvet takımın en istikrarlı ve faydalı isimlerinden biriydi kuşkusuz. 11.2 sayı, 4.7 ribaund, 1.7 asist, 12.8 verimlilik puanı ile mücadele ettiği sezonda dış şut tehditi, yüzü dönük silahları ve ribaundlardaki etkinliği ile her eve lazım bir uzun olduğunu gösterdi tecrübeli isim. Aslında ilginç bir şekilde onun adını transfer piyasasında henüz net olarak bir takımla duymadık. İlerleyen yaşıyla tekrar NBA macerasına gireceğini düşünmüyorum. Yakın zamanda sürpriz bir Euroleague transferi ile karşımıza çıkacaktır diye düşünüyorum.

KC Rivers

34 yaşındaki tecrübeli solak şutör, Euroleague sahnesinde 37 maçta ortalama 22.4 dakika süre alırken, 6.1 sayı, %35.5 3sayı, 2.5 ribaund istatistikleri ile katkı vermişti. Gününde olduğu zaman halen yay gerisinden çok büyük bir tehdit olan Rivers, aynı zamanda dribbling üstünden kendi şutunu da yaratabilmesi ve tabiki tecrübesi ile play-off hedefleyen Euroleague takımlarında kenardan gelerek iyi bir katkı verebilir.

Michael Roll

Roll, geride bıraktığımız sezon Euroleague sahnesinde ise 36 maçta ortalama 14.3 dakika sahada kalırken 4.2 sayı, 1.3 ribaund, 1.2 asist istatistkleri ile katkı verebilmişti. 34 yaşındaki Roll kenardan da gelse, 1-2 dakika süre alsa da kendisini mental ve fiziksel olarak her zaman tutabilen örnek bir profesyonel. Bu nedenle bir çok Euroleague takımı için hücum performansı açısından halen değerli bir parça. Adı temsilcimiz Pınar Karşıyaka ile de anılıyor.

Stefan Jovic

30 yaşındaki tecrübeli Sırp oyun kurucu, bu sezon Khimki forması ile sadece 8 maçta görev almış ve ortalama 23 dakika sahada kalmıştı. Bu maçlarda ortalama 4.4 sayı, 2.0 ribaıund, 3.8 asist istatistikleri ile katkı verebilmişti. Sakatlıkların etkisi sonrasında da Khimki’de yaşanan finansal problemler nedeniyle takımdan ayrılmıştı. Özetle onun adına neredeyse boş geçen bir sezondu. Eski takımı Kızıl Yıldız onunla ilgileniyordu ama sonrasında bir gelişme olmadı.

Zoran Dragic

Geçen sezon Euroleague’de 33 maçta ortalama 17.9 dakika süre alıp 8.5 sayı, %28.4 3sayı, 1.6 ribaund istatistikleriyle katkı vermişti 32 yaşındaki kanat oyuncusu. Gerek hücumdaki organizasyonlara verdiği destek, gerekse savunmadaki pozisyon bilgisi ve zekası ile yaptığı doğru hamlelerle koç Ivanovic’in genelde benchten getirerek x-faktör katkısı aldığı isim oldu. Özetle istatistik kağıdındaki rakamlardan fazlasını veren bir oyuncu. Aslında Baskonia’da kalması bekleniyordu ama anlaşamadılar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …