Güncel Haberler

RESMİ: Virtus Bologna’dan NBA Patentli Forvet Takviyesi (Analiz)

7DAYS EuroCup‘ın güçlü ekiplerinden olan son İtalya Lega Basket Serie A şampiyonu Virtus Bologna, Abass ve Udoh’u sakatlığa kurban vermesinin ardından NBA’den forvet takviyesi yaptı.

Son olarak geçen sezon Indiana Pacers forması ile izlediğimiz tecrübeli forvet JaKarr Sampson ile 2023 yazına kadar kontrat imzaladıklarını açıkladılar.

Her iki forvet pozisyonunda da görev alabilen 2.01 metre boyunda olan 28 yaşındaki oyuncu geçen sezon 29 maçta 4.6 sayı, 2.7 ribaund istatistikleriyle katkı verebilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Sürati, müthiş atletizmi ve güçlü fiziği ile dikkat çeken Sampson, diğer konularda ise NBA’de geçirdiği yıllara rağmen halen ham bir oyuncu. Hücumda en büyük silahı bu özellikleri sayesinde potaya agresif bir şekilde atak ederek patlayıcılığını da kullanarak pozisyonları smaçla ya da çembere yakın atışlarla bitirmek. Bunun dışında ribaundlarda savaşçı bir isim ve her iki pota altında da oldukça etkili. Ayrıca mevcut özelliklerini de savunmada direkt olarak artıya dönüştürebiliyor, NBA seviyesinde hem 3 hem de 4 numaraları savunabilecek kalitede olduğunu gösterdi yıllar boyunca.

En önemli eksisi kuşkusuz dış şut tehditinin olmaması, hatta orta mesafeden bile istikrarsız bir isim olması. Ayrıca dribbling becerisi ve top tekniği ortalama seviyede, bu da top kayıplarına meyilli bir oyuncu yapıyor onu. Ayrıca oyunun akışını anlama, zamanlama ve savunmayı okuma gibi konularda da kendisini geliştirmesi gerekiyor. Bunların dışında potaya fazla gitmeyi seven ve bu nedenle de teması alıp çizgiye gidebilen bir isim ama gel gelelim serbest atış yüzdesi sıkıntılı.

Bologna’nın elinde zaten kaliteli skor opsiyonları var. Ondan beklenti atletizmi ve savunmadaki becerileri artı ribaundlara getireceği katkı olacak koç Scariolo’nun sisteminde. Tabi Avrupa seviyesinde bir çaylak olduğunu da belirtmek gerekli. Sezonun bu döneminde Avrupa pazarında bir oyuncu bulunamayacağı için ona yöneldi Bologna. Yetenekleri ve özellikleri konusunda doğru bir transfer ama takıma nasıl ve ne kadar sürede adapte olacağı da kritik olacak Bologna adına.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Bologna, Tecrübeli Guardı Hackett ile Kontrat Yeniledi

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Virtus Bologna, tecrübeli guardı ile kontrat yenilediğini açıkladı. İtalya Lega Basket …