Güncel Haberler

İDDİA: Panathinaikos, NBA’den Guard Takviyesi Yapmak İstiyor! (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Panathinaikos, guard rotasyonunu NBA’den bir takviyeyle güçlendirmek istiyor.

Gazzetta.gr’nin haberine göre geçtiğimiz haftalarda Los Angeles Clippers tarafından serbest bırakılan Yogi Ferrell ile görüşmeleri sıklaştırdılar.

1.83 metre boyunda olan 28 yaşındaki oyun kurucu geçen sezon Clippers ile 16 maçta ortalama 7.0 dakika süre alabilmiş, 2.6 sayı, 1.3 asist ile katkı verebilmişti. G-League’de ise Salt Lake City formasıyla 14 maçta ortalama 28.4 dakika sahada kalırken 15.4 sayı, %38.8 3sayı, 2.7 ribaund, 4.0 asist, 1.3 top çalma ile mücadele etmişti.

Daha önce adı Barcelona ve Virtus Bologna ile de anılmış ama o dönem NBA kontratı bekleyeceğini belirtmişti. Halihazırda halen bir kontrat kapamadığı için Pana adına transferi bitirmek daha kolay olacaktır.

EDİTÖR YORUMU:

Kuşkusuz en önemli özelliği sürati, çabukluğu ve deliciliği. Tabi çok önemli bir şutör olduğunu da belirtelim, dribbling üstünden yüksek yüzde ile top kullanabilen bir guard. Diğer taraftan skorer özellikleri kadar organizatör yeteneklerinin de olduğunu hatırlatalım, dolayısıyla klasik bir oyun kurucu diyebiliriz onun için. Bencil olmayan, soğuk kanlı ve saha görüşü iyi olan bir lider. Her zaman yüksek enerji ile oynaması, açık alanda takımı iyi yönetmesi, oyunun iki alanında da aktif olması ve basketbol IQ’sunun iyi seviyede olması diğer artıları. NBA’de başarılı olamamasının daha doğrusu istikrarı yakalayamamış olmasının belki de tek nedeni fiziksel dezavantajları. Hem boy hem de fizik olarak sıkıntı yaşıyor. Ama Avrupa sahnesinde bu eksiklerini kapatabilecek yukarıda belirttiğim çok artısı var.

Yeşiller’in guard rotasyonunda halihazırda Nedovic, Perry, Macon, Bochoridis gibi değerli silahlar var. Ama sezon uzun ve Nedovic ile Perry’nin sakatlık geçmişlerinin de pek parlak olmadığını biliyoruz. Dolayısıyla özellikle 1 numara için bir takviye yapmak istemeleri normal diyebiliriz. Sonuçta u rotasyonda Perry dışındaki isimler saf oyun kurucu değiller. Ayrıca Ferrell’ın da yüksek tempoda ne kadar etkili olduğunu, gerektiğini skora da önemli katkılar verebileceğini düşünürsek kesinlikle önemli bir takviye olacağını düşünüyorum. Heyecan verici bir hamle olur.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …