Güncel Haberler

İDDİA: Maccabi, Eski Uzununu Gündeme Aldı (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Maccabi Tel Aviv, eski uzununu yeniden kadroya katmak istiyor.

İsrail Lig Kupası çeyrek final maçında yıldız uzunu Zizic’i sakatlığa kurban veren Maccabi, Hırvat oyuncunun en az 6 hafta sahalardan uzak kalacak olmasıyla beraber uzun rotasyonuna takviye yapmak istiyor.

Bu noktada Sport5’ın haberine göre gündemlerindeki isim ise şuanda serbest konumda olan eski oyuncuları Alex Tyus.

33 yaşında olan 2.03 metre boyunda olan İsrail pasasportlu Birleşik Amerikalı uzun geçen sezona Galatasaray işle başlamış sonrasında Real Madrid’e transfer olmuştu. Burada Euroleague sahnesinde 20 maçta ortalama 12.3 dakika süre alırken 3.0 sayı, 2.6 ribaund ile katkı verebilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Atletik özellikleri, müthiş zamanlaması ve savaşçı kimliği ile her iki pota altında ribaundlar konusunda etkili olan artı çemberi korumayı da çok iyi bilen bir uzun olan Tyus’un alternatif uzun olarak savunma ve ribaundlar konusunda ortaya koyacağı istikrarlı enerji ve mücadeleciliği ile çok doğru bir hamle olacağını düşünüyorum. Çabuk ayakları ile ikili oyun savunmasında önemli silahlardan biri olan Tyus, tecrübesi ve pozisyon bilgisi ile takıma değer katabilecek bir isim. Kısaları potaya kadar takip edebilmesi ve sonrasında yaptığı bloklar, artı zayıf taraftan gelerek yaptığı yardımları bloklarla bitirimesi de çok önemli. Ayrıca orta mesafe tehditi ve ikili oyunları da çabuk devrilerek yüksek yüzdeyle bitirebilmesi sayesinde Maccabi ondan hücumda da en iyi şekilde faydalanacaktır. Yüksek tempoda oynanan anlarda da açık alanda uyum sağlamakta zorluk çekmeyecek mobil bir uzun Tyus. Sınırlı oyuncu havuzunun olduğu bu dönemde Maccabi’nin Zizic’in yokluğunda 5 numara rotasyonunu güçlendirmek adına yapabileceği en az risk içeren hamlelerden biri olduğunu düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …