Güncel Haberler

Yalovaspor’un Maça İtiraz Etmesi Engellenmiş!

ING Basketbol Süper Ligi‘nin açılış haftasında maalesef istemediğimiz olaylar gerçekleşti…

Basketfaul’de yer alan habere göre Semt77 Yalovaspor, Frutti Extra Bursaspor maçına itiraz etmek istemiş ancak yöneticiler TBF temslicisi ve başhakem tarafından engellenmiş.

Genel menajer Murat Dönmez konuyla ilgili şu bilgileri vermiş:

Bitime 44 saniye kala bizim sahamızda bize faul yapıldı. Şut saatinin 24’e getirilmesi gerekirken 14 saniyeden başlattılar. Süreyi 10 saniye eksik kullanıp yaptığımız atışta top rakipten -dışarı çıktı ve hakemler topu bize verirken kalan süremizin 0.6 saniye olduğunu söylediler. Biz ise ısrarla 24 saniyenin yanlış yerden başlatıldığını anlatmaya çalıştık ama dinletemedik.

Maç biter bitmez itirazımızı yapmak için masaya gittik ancak başhakem Altuğ Köselerli görevli herkesi soyunma odasına kaçırdı. Bunun üzerine maçın temsilcisi Mustafa Durgut’a itiraz için kaç TL yatırmamız gerektiğini sorduk, ‘TBF’yi arayıp öğreneyim:’ dedi. Zamanın ilerlemekte olması nedeniyle hakem odasına gittik ve itiraz etmek istediğimizi bildirdik. Karşılaşma saat 19:57’de sona ermişti ve biz hakem kapısına gittiğimizde saat 20:10 idi. Yani 13 dakika geçmişti. Başhakem Altuğ Köselerli itiraz için 15 dakikalık sürenin geçtiğini, itirazımızı alamayacaklarını söyledi.

Hafta başında TBF’ye dilekçeyle başvurup hakkımızı arayacak ve hukuki süreç başlatacağız.

Basketfaul

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …