Güncel Haberler

Tarik Black, Nuggets Forması ile Yeniden NBA Sahnesinde

Tecrübeli uzun Tarik Black, yeniden NBA sahnesine çıkmaya hazırlanıyor.

Euroleague’in tecrübeli uzunlarından Black, Denver Nuggets formasıyla yeniden NBA’e dönüyor. Oyuncunun temsilciliğini yapan Priority Sports, Avrupa’da geçirdiği 3 sezonun ardından hazırlık kampları öncesi Batı ekibiyle sözleşme imzaladığını açıkladı.

Tecrübeli oyuncunun adı Anadolu Efes, Kızıl Yıldız, Virtus Bologna gibi takımlarla yaz dönemi boyunca anılmış ama somut bir gelişme olmamıştı taraflar arasında.

Hatırlayacağınız üzere Black, son olarak geçen sezon Zenit forması ile mücadele etmişti. 2.06 metre boyunda olan 29 yaşındaki Birleşik Amerikalı uzun, geçen sezon 13 Eurolegue maçında ortalama 15.3 dakika sahada kalırken 5.2 sayı, 3.5 ribaund ile katkı vermişti.

2018 yılında Maccabi ile anlaşarak NBA’den Avrupa’ya gelen ve Euroleague’deki çaylak sezonunda beğenileri toplayan Black, 2 yıllık yeni sözleşme imzalamasına rağmen 2020 Mayıs ayında yaşadığı sakatlıkla beraber takımdan ayrılmıştı.

Black, Avrupa kariyerine başlamadan önce NBA’de Houston Rockets ve Los Angeles Lakers formalarıyla toplam 228 maçta görev almıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …