Güncel Haberler

Takım Analizi: Merkezefendi’yi Mercek Altına Alalım

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerini değerlendirdiğimiz yazı dizisinin bu bölümünde konuğumuz Yukatel Merkezefendi Belediyesi olacak.

TBL’de normal sezonu lider olarak tamamlayarak BSL biletini kapan Denizli temsilcisi, koç Aktaş ile yola devam ederken elbette yabancı rotasyonunu tamamen değiştirdi. Gelin birlikte yeni kadrolarını mercek altına alırken hedeflere ve beklentilere de bir göz atalım.

Takımın direksiyonunda olacak isim tecrübeli guard Adam Smith olacak. Geçen sezon PAOK ve Stelmet Gora’da başarılı performanslar sergileyen, hazırlık döneminde de skorer özelilklerinin yanı sıra asistleri ile takıma liderlik edebileceğini de gösteren Birleşik Amerikalı oyuncu koç Aktaş’ın sahadaki en önemli kozu olacak kuşkusuz. Onu iki tecrübeli guard Yiğitcan Turna ve Serkan Menteşe ile desteklemeye çalışacaklar. 2 numarada ise şutör özellikleri ile ön plana çıkan Letonyalı skorer Rihards Lomazs olacak. Gottingen’deki performası ile orta altı takımların skor yükünü çekebileceğini kanıtlayan Lomazs, hazırlık döneminde de Merkezefendi’nin hücumlarında ne kadar önemli bir parça olduğunu gösterdi. Onun Smith ile uyumu ve takıma getireceği skor katkısı kritik olacak. Savunmadaki enerjisi ile takımın görev adamlarından biri olan Thomas Akyazılı da onun dakikalarını dengelemeye çalışacak.

Forvet rotasyonunda 3 numarada Jeremy Hollowell’i izleyeceğiz. Yunanistan Ligi’nde her iki forvet pozisyonununda da oynayabileceğini kanıtlamış çok yönlü bir silah. Haddini bilen, sahada herşeyi ortalama seviyede yapabilen değerli bir tamamlayıcı. Ayrıca gerektiğinde takıma önemli anlamda skor katkısı da verebilen bir isim. Hazırlık maçlarında inişler çıkışlar yaşasa da tamamen takıma adapte olduğunda daha faydalı olacaktır. Ligimizin en tecrübeli isimlerinden biri olan Altan Erol da kenardan gelerek ona destek olacak. 4 numarada ise takımın çok şey beklediği bir isim Nate Sestina var. Hem dışarıdan hem de içerden tehditinin bulunması ile beraber Avrupa kariyerinin parlak olması beklenen isimlerden biri. Elbette henüz adaptasyon sürecinde ve tam olarak istenen katkıyı veremedi ama sezon içerisinde özellikle dış şutları ve yüzü dönük silahları ile takımın x-faktörü olacağını düşünüyorum. Bir diğer tecrübeli isim Hakan Yapar da onu destekleyecek isim olacak. Özellikle skorer oyunu ile takıma büyük katkı vermesi bekleniyor.

5 numarada ise atletik özellikleri ve fiziksel temastan kaçmayan savaşçı kimliği ile Devonte Upson yer alacak. Özellikle ribaundlar ve boyalı alandaki bitiriciliği ile takıma katkı sağlaması bekleniyor. Ancak hazırlık maçlarında diğer 4 yabancıya göre en vasat isimdi, beklentileri hiç karşılayamadı. Açıkçası sezon içerisinde bir kaç maçın ardından halen takıma adapte olamazsa acil bir dğişikliğe gitmeleri gerekebilir. Çünkü tecrübeli Ümit Sonkol ve Emircan Koşut ile sezon boyunca 5 numarayı tamamlamaları zor, Upson da böyle oynarsa bir takviye ya da değişim şart olur.

Merkezefendi BSL’nin yeni takımlarından biri ve dolayısıyla ana hedefleri ligde kalıcı olmak. Ellerinde Hakan ve Altan gibi tecrübeli, etkili yerli isimler, Smith, Lomazs, Hollowell, Sestina gibi de iyi yabancılar var. Ancak Upson ile beraber 5 numarada işlerin yolunda gitmediğini hazırlık maçlarında gördük. Kendini toparlayamazsa ya da bir değişime gitmezlerse düşme adaylarından biri olarak sıkıntı yaşayabilirler. Normal sezonu 13-16. sıra arasında bir yerlerde tamamlayacaklarını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …