Güncel Haberler

Takım Analizi: Karşıyaka’yı Mercek Altına Alalım

ING Basketbol Süper Ligi takımlarını incelediğimiz yazı dizisinde bu bölümdeki konuğumuz Pınar Karşıyaka oluyor.

Ülkemizi aynı zamanda Şampiyonlar Ligi’nde de temsil edecek olan İzmir ekibi koç Sarıca ile yola devam ederken hem kadrosunu belli ölçüde korudu hem de giden isimlerin yerine deüerli takviyeler yaptı. Gelin birlikte yenilenmiş Kaf-Kaf’ı mercek altına alırken hedeflere ve beklentilere de bir göz atalım.

1 numarada geçen sezon da olduğu gibi Tony Taylor yer alıyor. Koç Sarıca ile artık birbirlerine iyice alıştılar ve başarılı koçun sahadaki gözü kulağı olmaya devam edecek. Organizasyon ve liderlik özelliklerinin yanı sıra gerektiğinde taşın altına elini sokarak bir skorer kimliğine de bürünebiliyor, yine takımın önemli silahlarından biri olacak. Telekom’da iyi bir sezon geçiren Can Korkmaz da kenardan gelerek 1 numarayı destekleyecek isim olacak ki yüzdeli üçlükleri ve sürati ile hücumda olduğu gibi savunmada da enerjisiyle faydalı bir görev adamı. 2 numarada ise geçen sezon Beşiktaş’ın en önemli skor opsiyonu olan James Blackmon olacak. Her ne kadar iyi bir hazırlık dönemi geçirmemiş olsa da yeni sezon da takımdan ayrıla Henry’nin yerini doldurabilecek kalitede bir şutör, etkili bir skorer. Tecrübeli guard Yunus Emre Sonsırma da kenardan gelerek organizasyon becerisi, az ama öz üçlükleri ve savunmadaki direnci, savaçı kimliği ile oyuna farklı bir boyut katmaya çalışacak.

Forvet pozisyonuna ise çok değerli bir takviye yaptılar. Daha önce ülkemizde Daçka forması giymiş olan ve geçen sezon Strasbourg ile Şampiyonlar Ligi hem de Pro A’nın MVP’si seçilen Bonzie Colson‘ı kadroya kattılar. Koç Sarıca onu genelde 3 numarada kullanacak ve hazırlık maçlarında da sanki sezon bitmemiş gibi, MVP performansını devam ettirdi. Gerçekten çok verimli ve istikrarlı bir isim. Takıma seviye atlattığını düşünüyorum Kennedy’den sonra. Beşiktaş’taki performansı ile adı artık milli takım ile de anılan, aday kadrolara giren Burak Can Yıldızlı da onu desteklemeye çalışacak. Yüzü dönük silahları, açık alandaki etkisi ve ribaundlardaki katkısı ile değerli bir görev adamı. 4 numarada ise takımın yıldızlarından biri olan, koç Sarıca’nın sistemindeki en kritik parça konumundaki Amath M’Baye olacak. Fransız forvet öldürücü dış şutları ve ribaundlarda 5 numaraya sağladığı katkılarla yine takımın belirleyici isimlerinden biri olacak. O da iyi bir hazırlık dönemi geçirdi ve Colson ile beraber BSL hatta BCL sahnesinde de en iyi forvet ikilileri arasına rahatlıkla gireceklerini düşünüyorum. Tofaş’da iyi bir sezon geçirerek gelişimini ivmelendiren Berkan Durmaz da kenardan gelerek, enerjisi, dış şut tehditi ve ribaundlardaki katkısı ile Fransız yıldıza destek olmaya çalışacak.

5 numarada ise Morgan’ın yerini doldurabildiklerini söylemek güç… İsrail Winner Ligi’nde iyi bir sezon geçirmiş olsa da bana göre Akil Mitchell, Karşıyaka gibi BCL’de final oynamış ve BSL’de ilk 3 sıranın adayları arasında bulunan bir takım için yetersiz bir transfer oldu. Zaten hazırlık maçlarında da pek iyi sinyaller vermedi. Açıkçası sezonun ilk bölümünde kendisine gelmezse bir değişkliğe gitmeleri gerekebilir. Semih Erden de artık ilereyen yaşıyla eskisi gibi katkı veremiyor zaten uzun süreler alabilecek bir uzun değil, savunmada defoları var. Mahir ise bu iki isme göre daha formda, daha diri ve daha enerjik bir uzun. Evet yetenekleri sınırlı ama gerektiğinde tamamlayıcı rolünde savaşçı kimliği ile çok faydalı olacağını düşünüyorum.

Kaf-Kaf’ın elinde 4 tane üst düzey yabancı ve 5 tane iyi yerli var. Dolayısıyla geçen sezon olduğu gibi iyi işlere imza atabilecek malzemeye sahipler. Ancak Mitchell’ın hazırlık döneminde iyi sinyaller vermemiş olması, Morgan gibi alçak postta üretebilen artı orta mesafe tehditi olan bir uzuna sahip olmamaları onları zorlayabilir. Taylor, M’Baye, Colson üçlüsünün takımı BSL’de de BCL’de de ilk 4 arasına sokabileceğini düşünüyorum. Ama bundan fazlasını istiyorlarsa Blackmon ile Mitchell’ın hazırlık dönemindeki performanslarının bir değil, 2-3 kademe yukarısına çıkmaları gerekecek. BSL’de normal sezonun sonunda 2-5. sıralar arasında bir yerlerde olmalarını bekliyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …