Güncel Haberler

Takım Analizi: Gaziantep’i Mercek Altına Alalım

ING Basketbol Süper Ligi‘nin köklü ekiplerinden Gaziantep, 2021-22 sezonu öncesi hem teknik heyette hem de oyuncu kadrosunda önemli değişklikler yaptı.

Bu sezon da play-off iddiası ile yola çıkacak olan güneydoğu ekibi yeni sezona koç Açık yönetiminde hazırlandı ve kadrosunu da büyük ölçüde yeniledi. Gelin birlikte yeni Gaziantep’i mercek altına alırken takımın hedefleri ve beklentilerini de bir göz atalım.

Takımın yeni bir numarası geçtiğimiz sezon Bakken Bears forması ile BCL’de başarılı işlere imza atan, skorer performansı ile öne çıkan Q.J. Peterson olacak. Hazırlık döneminin ilk kısmında tutuk bir süreç geçirse de son bölümde ritmini bulmuştu. Onun skorer performansı çok önemli olacak Gaziantep adına. Geçen sezon koç Markovic ile gelişimini sürdüren ve artık takımın önemli bir parçası olan İsmail Cem de Peterson ile 1 numarada dakikaları paylaşacak. 2 numarada ise takımın yeni skor opsiyonlarından biri olan Milton Doyle olacak. NBA patentli kanat oyuncusu hazırlık döneminde de takımın en formda isimlerinden biriydi. Oyunu gereksiz zorlamaması ama ona ihtiyaç duyulduğunda sahneye çıkarak sergilediği pozitif basketbolla alkışları topladı. Koç Markovic yönetiminde gelişimini sürdüren genç isimlerden bir diğeri ise Alp Karahan. O da kenardan gelerek enerjisi ile skora önemli katkılar verebileceğini gösterdi.

3 numarada ise geçen yaz Daçka’ya transfer olduğunda ne kadar beğendiğimi belirttiğim, çok yönlü oyunuyla dikkat çeken Jarmar Gulley olacak. Geçen sezon başında geçirdiği büyük sakatlık onun beklentileri karşılaşmasını engellemişti. Ama Gaziantep ile sezon hazırlığını çok iyi geçirdiğini gördük, takımının üst üste aldığı galibiyetlerde oyunun her iki alanında da önemli katkı verdi. Yeni sezon da da takımın play-off hedefi doğrultusunda kritik parçalardan biri olacak kuşkusuz. Bursaspor’dan gelen görev adamı Tevfik Akdamar da kenardan gelerek onun dakikalarını dengelemeye çalışacak. 4 numarada da yine Daçka’dan hatırlayacağımız Ryan Luther olacak. Ancak tıpkı orada olduğu gibi Gaziantep’de de beklentilerin altında kaldığını söylemek gerekli. Takımının geçirdiği başarılı hazırlık döneminde geri planda kalan isimlerden biriydi. Tecrübeli Orhan Hacıyeva’ya beklenenden daha fazla görev düşebilir sezon içerisinde.

5 numarada ise Fransa liginde önemli performanslara imza atan, atletizmi, fiziksel oyunu ve boyalı alandaki etkinliği ile fark yaratan Alpha Kaba yer alıyor. Hazırlık dönemi boyunca ribaundlar konusunda özel performanslar sergilediği gibi çember koruma konusunda da geçen sezonlarda Jekiri ve Jaiteh gibi isimlerin bıraktığı yerden devam edebileceğini kanıtladı. Boyalı alanda skor anlamında da vereceği katkı Gaziantep’in play-off hedefleri konusunda çok kritik olacak. Geçen sezon Konyaspor’da iyi bir sezon geçiren Dusan Cantekin de onun dakikalarını dengelemeye çalışacak ama BSL seviyesi için yedek uzun olarak da olsa yeterli olmayacağını düşünüyorum.

Gaziantep hazırlık döneminin en formda takımıydı. Özellikle savunma konusunda koç Markovic’in bıraktığı yerden koç Açık’ın da geleneği sürdürdüğünü söyleyebilirim rahatlıkla. Bu bağlamda da Gulley ve Kaba’nın katkısı çok kritik olacak. Bu ikilinin savunma liderlik etmesi beklenirken Peterson ile Doyle’a da skor katkısı vermeleri çok önemli olacak. Forvet uzun rotasyonunda elleri yeteri kadar kuvvetli değil ama sert ve disiplinli takım savunmasıyla bu açığı kapatabileceklerini düşünüyorum. Gaziantep’in hazırlık maçlarındaki performansını büyük ölçüde sezona da yayacağını, bu sayede de normal sezonu 6-9. sıralar civarında tamamlayabileceklerini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …