Güncel Haberler

Takım Analizi: Bursaspor’u Mercek Altına Alalım

ING Basketbol Süper Ligi‘nin renkli takımlarından Frutti Extra Bursaspor, gelecek sezon da play-off hedefiyle yola çıkıyor.

Koç Alimpijevic ile yola devam ederken kadrolarını da hem BSL play-off hedefi hem de EuroCup’da mücadele edecek olmalarının etkisiyle güçlendirmeye çalıştılar.

Gelin birlikte Bursa temsilcisinin yenilenen kadrosunu mercek altına alırken hedeflere ve beklentilere bir göz atalım.

Kadrosunu neredeyse tamamen değiştiren Bursaspor’un yeni 1 numarası Derek Needham olacak. Karadağ milli takımının da direksiyonunda oturan tecrübeli oyun kurucu sahada Sırp koçun gözü kulağı olacak. Onun skorer özelliklerinden çok organizasyon becerisi ve servislerine ihtyaçları olacak. Finalspor’dan tanıdığımız Atom Karınca lakaplı Marlain Veal da onu desteklemeye çalışacak. Fiziksel olarak bu seviyelerde zorlanabileceği bir gerçek bakalım sürati ile bu açığını kapatabilecek mi TBL’de olduğu gibi. Ayrıca Büyükçekmece’de aldığı süreleri iyi değerlendirip pişen Ömer Utku Al da özelikle BSL’de önemli bir rol alacak kenardan gelerek. 2 numarada ise takıma geri dönen ve hazırlık maçlarında da takımın 1 numaralı skor opsiyonu olacağını kanılayan Allerik Freeman olacak. Onun dribbling üstünden gerek potaya giderek gerekse dışarıdan yaptığı üretim, hücumdaki verimliliği Bursaspor’un yeni sezondaki seviyesini belirleyecek. Ayrıca Karşıyaka’da koç Sarıca’nın elinden geçerek gelişimini ivmelendiren Onuralp Bitim de hazırlık dönemini çok iyi geçirdi. Takıma ciddi anlamda skor katkısı verebileceğini, kenardan gelerek enerjisi ile etkili bir skorer olabileceğinin sinyallerini verdi.

Forvet rotasyonuna baktığımızda ise 3 numarada Sırp oyuncu Dragan Milosavljevic’i görüyoruz. Alt yapılarda ve Partizan’da sergilediği iyi performansın ardından ondan Euroleague seviyesinde bir görev adamı, tamamlayıcı olması bekleniyordu. Ama yaşadığı ciddi sakatlıklar kariyerinin istenen seviyeye çıkmasını engelledi. Açıkçası yaz döneminde Bursaspor’un yaptığı riskli hamlelerden biriydi ki hazırlık döneminde de iyi sinyaller vermedi. Onunla beraber burada dakikaları paylaşacak isim ise tecrübeli Birkan Batuk olacak. Hem savunmadaki enerjisi hem de dış şutları ile özellikle BSL maçlarında katkı vermesi beklenecek. 4 numarada ise Dudzinski koç Alimpijevic’in güvendiği isim olacak. Dış şutları ve yüzü dönük silahları ile faydalı bir isim olacağını düşünüyorum ama o da bir görev adamı ve hücumda performansı açısından da hazırlık döneminde beklentileri karşılayamadı. Geçen sezon da takımın önemli parçalarından biri olan Metin Türen de onu burada desteklemeye çalışacak. O da dış şut tehditi ve ribaundlardaki katkısı ile takımın önemli parçalarından biri olacak. Özellikle Dudzisnski’nin bir çok maçta yetersiz kalacağını düşünürsek…

Pota altında ise forvet rotasyonuna göre daha iyi durumda olduklarını düşünüyorum. Kevarrius Hayes, Asvel’de tam olarak beklentileri karşılayamamış olsa da Cantu macerasında ribaundlar, blok tehditi ve atletizm konusunda fark yaratabilecek bir uzun olduğunu göstermişti. Hücumda belki özel bir silah değil ama çember altında iyi ve güvenilir bir bitirici. Onun sahada kaldığı süreler ve savunmadaki direnci Bursaspor adına belirleyici faktörlerden biri olacak. Onu 2 yerli isimle destekleyecekler. Egemen Güven alt yapı milli takımlarında sergilediği performansı A takıma taşıyıp bir yıldız olamasa da, Afyon’da geçirdiği verimli sezonun ardından Bursaspor formasıyla da ondan beklentiler yüksek. Anadolu Efes’den gelen genç uzun Tarık Sezgün de potansiyelli bir isim, BSL maçlarında onu daha çok kullanacaktır koç Alimpijevic.

Hem EuroCup’da hem de BSL’de mücadele edecek bir takıma göre yeterli kadro yapısına ve derinliğine sahip olmadıklarını düşünüyorum. Evet Needham, Freeman ve Hayes doğru seçimler olduklarını hazırlık döneminde de gösterdiler ama diğer 3 yabancı beklentileri karşılayabilecek seviyede değiller. Ayrıca BSL’de play-off isteyen bir takım için Ömer Utku, Birkan, Onuralp, Metin, Egemen yeterli seviyede bir yerli rotasyonu değil. Herşeye rağmen koç Alimpijevic’in genç oyuncularla arasının iyi olan bir koç olması ve Freeman’nı hazırlık döneminde sergilediği etkili ve istikrarlı performansı düşününce play-off zorlayabileceklerini söyleyebiliriz. 9-12. sıralar arasında bir pozisyonda normal sezonu tamamlayacaklarını tahmin ediyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …