Güncel Haberler

İDDİA: Bologna, Udoh’un Yerini Bell ile Dolduracak (Analiz)

Virtus Bologna, sezon öncesi oynanan İtalya Süper Kupası’nda çeyrek final karşılaşmasında rakibi Tortona’yı 74-66 ile eleyip adını yarı finale yazdırmış olsa da yıldız uzunu Udoh’u sakatlığa kurban vermenin üzüntüsünü yaşıyor.

Nijeryalı uzunun geçireceği operasyonun ardından büyük olasılıkla ve maalesef sezonu kaptması bekleniyor. Bu nedenle de İtalyan ekibi markette bir uzun transferi için arayışta.

Corriere di Bologna’nın haberine göre ise listelerinin başındaki isim NBA patentli uzun Jordan Bell.

26 yaşında olan 2.06 metre boyundaki Bell geçen sezon NBA sahnesinde 1 maç Warrios ve 5 maçta Wizards formalarını giyerken, G-League’de ise Erie BayHawks formasını 8 maç terletmişti. NBA’deki 6 maçta ortalama 13.5 dakika süre alırken, 2.8 sayı, 3.8 ribaund istatistikleriyle katkı vermişti. G-League’de ise 25.1 dakika sahada kalırken 16.1 sayı, 8.3 ribaund, 3.1 asist, 2.0 blok, 1.3 top çalma ile mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Bell NBA’de aradığını bulamamıştı geçen sezon ve şuana kadar da bir kontrat imzalamadı yeni sezon için. Ancak kariyerine Avrupa’da devam etmeyi seçerse bıurada daha fazla şans bulup kendisini gösterebilir. Öncelikle pota altında iyi bir bitirici olduğunu söylemek gerekli. Hareketli pozisyonlarda pası alıp potaya yönelerek de skor üretebilen, ikili oyunlarda verimli bir skor opsiyonu. Bununla beraber alçak postta da silahları var, sırtı dönük pozisyonlarda da birebirleri var. Burada skor üretmek dışında pas verebilme özelliği de var, bu da onun Avrupa basketboluna daha rahat adapte olmasını sağlayacaktır. Atletik özellikleri ve doğuştan gelen sezgileri ile etkili bir ribaundçu her iki pota altında da. Uzun kolları, zamanlaması ve atletik özellikleri birleşince iyi bir blokçu olmaması sürpriz olurdu zaten. Özellikle G-League sahnesinde bunu kanıtlamıştı geçen sezon.

Gelelim geliştirmesi gereken noktalara. Potadan uzaklaştıkça etkisi düşen bir uzun, orta mesafe ve dış şutlarını istikrarlı bir silah haline getirmesi gerekiyor. Ayrıca hücumda çembere fazla bakmayan bir oyuncu, bu da skor katkısının düşmesine neden oluyor. Kendi şutunu yaratamaması, sadece sırtı dönük pozisyonlarda birebirinin olması da eksiklerinden biri. Potaya az baktığı için hücumda hamleleri tahmin edilebilir durumda, bu top kayıplarının artmasına neden oluyor. Özetle hücumda henüz ham bir isim. Savunma tarafında ise atletik özellikleri ile beraber blok kovalamaya fazla konsantre olması basit faulleri de beraberinde getirebiliyor. Ayrıca alçak postta kalın ve güçlü uzunlara karşı zorlanıyor, 5 numara için biraz daha güçlenmesi gerekiyor.

Bell, atletik özellikleri ve sezgileri ile beraber bir savunma uzmanı olabilecek potansiyele sahip. Hem kısaların karşısında perimetrede kalabilen hem de uzunları alçak postta savunabilen özelliklere sahip. Blok tehditi ve çabuk elleri ile çaldığı toplar da diğer artıları. Hücumda ise henüz ham bir oyuncu ama Udoh’un yerine alınacak olduğunu düşündüğümüzde ondan beklenen katkının savunma ve ribaundlarda olduğu bir gerçek. Hücumda ise koç Scariolo mentörlüğünde kendisini geliştirebilir . Özetle savunma ve ribaundlar konusunda Jaiteh’in arkasından gelerek dakikaları paylaşabilecek, iyi bir görev adamı olacaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Beşiktaş’ın Rakiplerinden Lions, NBA Patentli Nwaba ile Anlaştı!

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Beşiktaş ile aynı grupta yer alan London Lions kadrosunu NBA patentli bir …