Güncel Haberler

Takım Analizi: Real Madrid’i Mercek Altına Alalım

Turkish Airlines Euroleague tarihinin en başarılı takımlarından biri olan Real Madrid, geçen sezon Final Four biletini kapamadığı için yeni sezona çok daha hırslı hazırlanıyor.

Koç Laso’nun da kontratını uzatarak güven oyu veren İspanyol devi kadrosuna da önemli eklemeler yaparak şampiyonluk parolasıyla yeni sezona giriyor. Gelin yenilenmiş Real’i mercek altına alırken, hedefler ve beklentilere de göz atalım.

Geçen sezon içerisinde Campzzo’yu NBA’e kaptıdıktan sonra takviye yapmamışlardı ama yaz döneminde Laprovittola ile de yolların ayrılmasıyla 1 numaraya takviye yaptılar. Eski Efesli Fransız yıldız Thomas Heurtel 1 numarada takımın önemli silahlarından biri olacak. Tempoya yatkın oyunu ve ikili oyunlardaki keskin ve akıllı paslarıyla koç Laso’nun sisteminde faydalı olacaktır. Tabi takımın kaptanlarından tecrübeli guard Sergio Llull da yine koç Laso’nun en güvendiği isimlerden biri olacak ki sezon öncesi Süper Kupa finalindeki El Clasico’da sergilediği performansla da kupayı getiren isim olmuştu, sezona ne kadar hazır olduğunu gösterdi. Genç Alocen de yine 1 numaraya destek verek. Yeni transferlerden Nigel Williams-Goss takımın en önemli skor opsiyonlarından biri olacak bu sezon. Onu daha çok 2 numarada izleyeceğiz ama tabi zaman zaman 1 numaraya da kayabilir. Dribbling üstünden kendi skorunu her pozisyonda yaratabilmesi ve pasör özelliklerinin de olması onu değerli bir parça yapıyor. Ayrıca tempo basketbolunda da çok etkili ki Real’in tarzına gayet uygun bir isim. Tecrübeli Causuer ile takımın tutkal niteliğindeki tamamlayıcılarından Abalde de onu 2 numarada destekleyecek isimler olacaklar.

Geçen sezon ortasında Deck’in ayrılmasıyla forvet rotasyonunda bir eksiklik ortaya çıkmıştı. Bu yeni sezon öncesi tamamladılar ve Barça ile yollarını ayıran tecrübeli Macar forvet Adam Hanga’yı kadroya kattılar. 3 numarada koç Laso’nun sisteminde önemli bir parça olacak. Koç Pesic döneminde 1 numara bile oynamış olmasıyla pasör özelliklerini de geliştirmiş olan Hanga, savunmadaki çok yönlü oyunu ve hücumdaki tecrübesi ile takıma değer katacak bir isim. Ama tabi burada Rudy Fernandez gibi bir gerçek var. Koç Laso ona halen çok güveniyor ve sağlıklı kalabildiği sürece dakikaların çoğunu o alacaktır. Birleşik Amerikalı Taylor da bu isimleri özellikle kenardan gelerek savunmaya getirdiği enerji ile destekleyecek. 4 numarada ise takımın yeni yıldızı Guerschon Yabusele olacak. Fransız forvet Asvel’deki performansı ile Euroleague sahnesinde ne kadar önemli bir silah olduğunu göstermişti. Güçlü fiziği, hücumdaki iç-dış tehditi ve tempo basketboluna yatkınlığı ile Real’e hemen uyum sağladığını hazırlık maçlarında da görmüştük. Randolph’un sakatlığında onun önemi daha da fazla olacak. Genç Vukcevic de geçen sezon olduğu gibi yine 2 uzun pozisyonunu da destekleyecek.

5 numarada ise Euroleague’in en değerli isimlerinden biri olan, iki kez üst üste yılın savunmacısı seçilmiş olan dev uzun Walter Tavares var. Afrobasket’te de Yeşilburun forması ile çok iyi bir yaz geçiren tecrübeli uzun, yeni sezonda da her iki pota altında koç Laso’nun en güvendiği isim olacak uzun rotasyonunda. Onun yanında da geçen sezon ortasında kadroya kattıkları ama statü gereği Euroleague faydalanamadıkları bir diğer dev uzun Vincent Poirier var. Onun da Baskonia günlerinden biliyoruz boyalı alanda ne kadar dominant bir isim olduğunu. Tavares ile beraber boyalı alanda fark yaratacaklarını düşünüyorum. Ayrıca Thompkins de iyileştiği zaman hem 5 hem de 4 numarada dış şut tehditi ile etkili olacaktır. Onun çok yönlü oyunu ve yarattığı ters eşleşmeler kritik olacak yine.

Real geçen sezon Final Four bileti kapamamıştı ama bu sezon işlerin farklı olacağını düşünüyorum. Ellerinde kaliteli ve geniş bir rotasyon var. Özellikel Randolph ve Thompkins’in de iyileşmesiyle uzun rotasyonunda fark yaratacaklarını düşünüyorum. Bu sezon bir çok takım kadrosunu güçlendirdi ama çoğu takımın aksine iyi bir iskeleti olan ve tecrübe seviyesi çok yüksek olan Real’imn bu artıları kullanarak geçen sezondan dersler çıkararak hedefledikleri Final Four biletini bu kez kapacaklarını tahmin ediyprum. Normal sezonu da 4-6. sıra seviyelerinde bitireceklerini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Yannier, Play-Off Öncesi Açıklamalarda Bulundu

Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Derya Yannier, Turkish Airlines Euroleague play-off öncesi Fenerbahçe Televizyonu’nda yayınlanan 40+ …