Güncel Haberler

FLAŞ: Unics Kazan, Eski NBA Yıldızını Kadrosuna Katıyor! (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague yeni ekiplerinden Unics Kazan, kadrosunu eski bir NBA yıldızı ile güçlendirmek istiyor.

Eurohoops’un haberine göre Rus ekibi 2008 yılında NBA draftında 3. sıradan seçilmiş olan O.J. Mayo ile anlaşmak üzere, yakın zamanda resmi açıklama gelebilir.

33 yaşında olan 1.93 metre boyundaki skorer guard son olarak Çin’in Liaoning Flying Leopards takımında forma giyiyordu. Geçen sezon 56 maçta 19.6 sayı, %44.1 3sayı, 4.8 ribaund, 2.9 asist, 1.4 top çalma istatistikleriyle mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Mayo ilerleyen yaşına rağmen halen özel bir skorer. Artık ilerleyen yaşıyla tecrübesi iyice arttı ve paralel olarak artık daha soğuk kanlı bir skorer. Dribbling üstünden her şekilde skor üretebiliyor, 3 sayı dahil portföyü çok geniş ve yüzdesi yüksek. Top tekniği çok iyi seviyede ki bunu sadece skor üretmek için değil rakibi ekarte edip takım arkadaşlarına pozisyon hazırlamak için de kullanıyor. Potaya gittiği pozisyonlarda vücudunu araya koyarak rakiplerinin müdahelesine rağmen dengesini koruyabiliyor. Elbette gençliğinde olduğu kadar atlet ve çabuk değil artık geçirdiği sakatlıkların da etkisiyle ama yumuşak bilekleri, tecrübesiyle paralel gelişen saha görüşü ve pozisyon bilgisiyle Euroleague seviyesinde halen üst düzey bir skorer diyebiliriz onun için.

Gelelim eksilerine. Öncelikle ilk adımı çabuk ve yeteri kadar patlayıcı değil, bu nedenle de penetre tehditi yüksek değil. Ayrıca topsuz pozisyonlarda perdelerden ve temastan çıkarak kendisine pozisyon yaratabilecek kadar güçlü bir fiziği yok ki zaten genel olarak teması da fazla sevmeyen bir isim. Bu nedenle de genelde potaya gitmek yerine temastan da kaçmak adına şut tercihini ön plana çıkarıyor, bu da zaman zaman zorlama şutlar kullanmasına neden oluyor. Her ne kadar saha görüşü ve pasör özellikleri ortalama üstünde olsa da önceliği kendi skorunu üretmek, bu da tercih hataları yapmasına, daha doğru pozisyonu seçmesine engel olabiliyor. İşin savunma tarafında da vasat kaldığını belirtmek gerekli ki Çin’de geçirdiği dönem de buna pek yardımcı olmadı, üst seviye mücadeleden uzak kalması onu geriye gitmesine neden oldu savunmada tarafında özellikle.

Kazan, Euroleague sahnesinin yeni takımlarından biri ve aslında ellerinde iyi bir bütçe var ama yaz döneminde Euroleague tecrübesi bulunan oyunculardan yana sadece bir kaç hamle yaptılar. Şimdi ise NBA ya da Çin Ligi’ndeki marketten transfer yapıyorlar ve bunun da riskleri var elbette. Mayo 33 yaşında olsa da özellikle hücumdaki yetenek paketine eleştiri getirmek yanlış olur. Euroleague sahnesinde de özel bir skorer olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Ama savunma konusundaki zaafları ve Avrupa’da ilk kez sahneye çıkacak olması mevcut riskler. Ben yine de bu risklere rağmen üstün hücum yetenekleri doğru bir hamle olduğunu düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …