Güncel Haberler

İDDİA: Telekom, Dawkins ile Anlaşmak Üzere (Analiz)

Gelecek sezon ülkemizi 7DAYS EuroCup‘da temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Türk Telekom, kanat rotasyonuna takviye yapmak üzere.

Totalbasket’in haberine göre geçen sezon Gottingen forması ile izlediğimiz Aubrey Dawkins ile imza aşamasına geldiler.

1.98 metre boyunda olan 26 yaşındaki kanat oyuncusu geçen sezon BBL’de 33 maçta görev alırken ortalama 25.7 dakika sahada kalmış 13.7 sayı, %45.9 3sayı, 3.5 ribaund, 1.1 asist, 1.0 top çalma istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Telekom, sezon daha başlamadan skorer isimlerinden biri olan Andrews ile yolları ayırmak zorunda kalmıştı bildiğiniz üzere. Bu nedenle de kanat rotasyonuna takviye yapmak istemeleri gayet doğal. Dawkins de onların dış şut katkısı anlamında tam da aradıkları gibi bir isim, hatta nokta atışı diyebiliriz. Kesinlikle özel bir şutör. Topu yüksekten ve çabuk çıkardığı bir mekaniğe sahip, bloklanması zor bir oyuncu ve özellikle sol köşeden etkili. Ama onun hücum gücünü tanımlarken sadece dış şutlarını öne çıkarmak haksızlık olur. Çok atlet bir oyuncu ve pota altında da etkili bir bitirici, defansı iyi okuyarak yaptığı topsuz katlar ve alley-oop’lar hatta yüksek sezgileri sayesinde hücum ribaundlarında yaptığı takip smaçları gibi spektaküler hareketlerle de öne çıkan bir oyuncu. Diğer tarafta tam sahada koşmayı seven, yüksek tempoda verimliliği artan bir kanat oyuncusu. Dış şutlada ne kadar etkili olduğunu zaten söylemiştik ama aynı zamanda orta mesafeden de gayet iyi ve çizgiye gittiğinde de rakipleri üzecek şekilde, %88 gibi önemli bir isabet oranına sahip. İşin savunma tarafında çalışkan bir isim. Ayakları çabuk ve perimertrede rakiplerin karşısında sorun yaşamadan kalabiliyor. Ayrıca topa baskı konusunda da verimli bir isim, savaşçı kimliği ve yüksek enerjisi sayesinde çaldığı toplarla takımına savunma odaklı sayılar kazandırabiliyor.

Gelelim eksilerine. Öncelikle hücumda tek yönlü bir kanat oyuncusu. Pas özellikleri vasat ve kendi skorunu yaratabilen bir isim değil. Dribbling kalitesi üst seviyede değil, baskı altında hataya ve top kayıplarına meyilli. Genelde dış şutlarıyla yaşayan bir oyuncu olduğu için iniş-çıkışları da fazla. Skor katkısı istikrarlı ve sürdürülebilir değil, bu da zaten onun şimdiye kadar EuroCup ya da Euroleague seviyesinden uzak kalmasına neden oldu. Savunma tarafındaki önemli sorunlarından biri perdelere takıldıktan sonra reaksiyon göstermede zorlanması, oyundan düşebilmesi. Diğer taraftan topsuz adam savunmasında konsantrasyon sorunları yaşayabiliyor ve bu da rotasyonlarda gecikmesine, takım savunmasında delikler açılmasına neden olabiliyor. Atletik özelliklerini dikkate aldığımızda özellike savunma ribaundlarında daha aktif bir oyuncu olması beklenebilir, bu alanda vasat seviyede.

Elbette Andrews ile birebir karşılaştırabileceğimiz bir isim değil. Hem pozisyonları farklı hem de artıları eksileri. Ancak şutör özelliklerine baktığımızda Telekom’un onun yerine iyi bir hamle yaptığını söyleyebiliriz. Ennis’in iyileşmesiyle beraber Perez ile birlikte takımda dribbling üzerinden oyuna yön verebilecek 2 opsiyonları var. Hawkins de bitirici rolünde onlardan gelecek servisleri yüksek yüzdeyle skora çevirebilecek önemli bir silah. Harrison ile beraber iki kanatta özelilikle üçlüklerle çok can yakacaklarını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …