Güncel Haberler

BOMBA: CSKA, Eski Bir NBA Yıldızını Kadrosuna Katıyor! (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘in güçlü şampiyonluk adaylarından biri olan CSKA Moskova, NBA patentli bir guard ile anlaşmak üzere.

Yunan kaynaklı Over FM’e göre VTB Ligi şampiyonu, tecrübeli oyun kurucu Isaiah Thomas ile anlaşmak üzere.

Hatırlayacağınız üzere Thomas’ın adı Ağustos ayında çıkan haberlerde Lakers ile de anılmış ama taraflar arasında somut bir gelişme olmamıştı.

Yaşadığı sakatlıklar nedeniyle bir süredir NBA’den uzak kalmak zorunda kalan Thomas, geçtiğimiz günlerde Pro Am maçında sahaya çıkmış ve tam 81 sayı üreterek “halen buradayım ve hazırım” mesajını vermişti NBA takımlarına. Ancak istediği kontratı alamadı.

32 yaşındaki Thomas, son olarak geçen sezon Pelicans forması giymiş ve NBA sahnesinde sadece 3 maça çıkabilmişti. Ortalama 16.1 dakika sahada kalan tecrübeli guard, 7.7 sayı, 1.3 ribaund, 1.3 asist ile katkı verebilmişti.

10 yılık NBA kariyerinde tam 8 farklı takımın toplam 528 maçta formasını giyen Thomas, 18.1 sayı, 2.5 ribaund, 4.9 asist kariyer ortalamalarına sahip.

EDİTÖR YORUMU:

Solak oyun kurucu son yıllarda üst üste yaşadığı sakatlıklar olmasa NBA’de süper yıldız seviyesine çıkabilecek yeteneklere sahip, özel bir isimdi. Son olarak yer aldığı Pro Am turnuvasında da en azından hücum performansı açısından etkili bir perfomans sergiledi. 1.75 metre boyunda olmasına rağmen sürati ve yüksek yüzdeli dış şutları ile birebirde durdurulması zor bir isim. Ayrıca NBA’in aksine Avrupa’da Euroleague sahnesinde fiziksel dezavantajlarını daha az hissedeceğini de belirtmek lazım. Elbette burada da uzun ve kalın guardlar onun savunmasını işlemek isteyeceklerdir ama görüntüsünden daha güçlü bir oyuncu olduğunu ve iyi bir top hırsızı olduğunu da belirtelim.

CSKA’nın elinde şuanda saf bir numara giyebileceğimiz tek isim Hackett kaldı ve onun da sakatlık problemleri var. Lundberg de daha çok bir combo guard. Dolayısıyla saha görüşü, pasör özellikleri, tecrübesi ve tempoya yatkın oyun tarzı ile takımı organize edebilecek, Clyburn, Grigonis, Shengelia, Milutinov gibi bitiricileri daha verimli hale getirebilecek bir oyun kurucuya ihtiyaçları var. Thomas, bu ihtiyaçların tamamını karşılayabilecek, üstüne ek olarak da takıma ciddi anlamda bir skor katkısı verebilecek bir guard. Her ne kadar eski günlerinden uzakta olsa da Euroleague sahnesinde özellikle hücum performansı açısından fark yaratacak bir isim olacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …