Güncel Haberler

Analiz: Büyükçekmece’yi Mercek Altına Alalım

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Büyükçekmece yaz döneminde elini çabuk tutup kadrosunu erken oluşturan takımlardan biriydi.

Koç Çıvgın ile yola devam eden İstanbul ekibi tüm yabancılarını değiştirdi ve yerli rotasyonunda potansiyelli isimler var ellerinde. Gelin birlikte kadrolarını mercek altına alırken, hedeflerinin de ne olabileceğini analiz edelim.

Yeni sezonda takımın direksiyonunda tanıdık bir isim, eski Afyonlu Jordon Crawford olacak. Onun ne kadar özel bir oyuncu olduğunu, liderlik özellikleriyle takımını bir üst seviyeye taşıyabildiğini daha önce BSL sahnesinde görmüştük. Ancak geçen sezon Fransa macerasının pek iyi geçmediğini de belirtelim. Artık ligimizin tecrübeli yerli isimlerinden olan Kadir Bayram da onu destekleyecek. 2 numarada ise yine ligimizi tanıyan isimlerden biri, eski Gaziantepli Phil Greene olacak. Serie B’de etkili bir performans sergilemişti geçen sezon ancak BSL için aranan skorer mi biraz tartışmalı bana göre. İki genç isim Enes Berkay ve Mustafa Kurtuldum da guard rotasyonunda onu destekleyecekler. Özellikle Mustafa hazırlık döneminde olumlu sinyaller vermişti.

Forvet rotasyonunda ise tecrübesi ile takımın yıldızı olması beklenen, skorer özellikleri ile beraber liderlik yapması istenen bir isim, Andrew White öne çıkıyor. Her iki forvet pozisyonunda da görev alabiliyor olması koç Çıvgın’ın rotasyonda elini rahatlatacak. Ayrıca onun topla kendi skorunu üretebilmesi Büyükçekmece hücumlarına derinlik katıyor, bunu hazırlık maçlarında da görmüştük. Tecrübeli Caner Erdeniz de onu 3 numarada destekleyecek. 4 numarada ise dış şutları ile öne çıkan, İsrail ve Macaristan gibi liglerde istikrarlı performansı ile dikkat çeken Bruinsma olacak. Ancak hazırlık maçlarında beklentileri pek karşılayamadı, ondan daha fazla skor katkısı almaları gerekiyor. Savaşçı kimliği ile Mehmet Alemdaroğlu da hem 4 hem de 5 numaraya katkı verecek kenardan gelerek.

5 numarada ise takımın en güvendiği isim Ukraynalı uzun Volodymyr Gerun olacak. Liga Endesa tecrübesi de bulunan pivot, hazırlık maçlarında da iyi sinyaller verdi. Onun boyalı alandaki etkinliği, ribaundlardaki katkısı Büyükçekmece’nin başarısı için belirleyici faktörlerden biri olacak. Ligimizin tecrübeli yerli uzunlarından Deniz Kılıçlı da savaşçı kimliği ve fiziksel oyunuyla onu desteklemeye çalışacak.

Hazırlık maçlarında Büyükçekmece’nin savunmada savaşarak ve fiziksel bir oyunla ayakta kalmaya çalıştığını gördük. Hücumda ise White’ın etrafında iç-dış dengesini kurabiliyorlar, çeşitlilik konusunda sıkıntıları yok. Ancak Crawford, White, Gerun üçlüsünün performansları onlar adına beelirleyici olacak. Bu 3 ismin aynı anda istikrarı yakalaları onların ligde kalma hedefinde başarılı olmasını sağlayacak. Ancak play-off için şansları olduğunu düşünmüyorum. Normal sezonu 11-14 sıra arasında bir yerlerde tamamlayacaklarını, düşme tehlikesini de yaşayabileceklerini öngörüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …