Güncel Haberler

Analiz: Olympiakos’u Mercek Altına Alalım

Turkish Airlines Euroleague‘in kurucu ekiplerinden biri olan Olympiakos, son yıllarda beklentilerin altında kalan takımların başında geliyor.

Koç Bartzokas ile yola devam etmeyi tercih eden Yunan ekibi yaz döneminde az ve öz, nokta atışı transferler yaparak kadrosunu güçlendirdi. Gelin birlikte Kırmızılar’ın yeni kadrosunu mercek altına alalım ve hedeflerini inceleyelim.

Öncelikle guard rotasyonuna bir bakalım. Efsane isim Spanoulis’in emekli olmasının ardından Kostas Sloukas artık takımın hem sahadaki hem de saha dışındaki lideri konumunda. Dolayısıyla onun ortaya koyacağı performans çok kritik olacak. Onunla beraber hem 1 hem de 2 numarada görev alacak takımın yeni isimlerinden biri ise Walkup olacak. Onun fizikdsel artıları, savunmadaki katkısı ve deliciliği ile takımın x-faktörlerinden biri olacağını söyleyebiliriz. 2 numarada ise uzun süre bekledikleri ama sonunda mutlu sona ulaştıkları bir isim, yeni transferlerinden Tyler Dorsey olacak. Skorer yeteneklerini biliyoruz ama Maccabi’de inişli çıkışlı performanslarını da izlemiştik. Artık burada ondan takımın bir numaralı skor opsiyonu olması bekleniyor, bu yükü ne kadar ve nasıl kaldırabileceği kritik olacak.

Forvet rotasyonunda 3 numarada iki görev adamı Papanikolaou ve McKissic olacak. Tecrübeli Yunan forvet elbette ilerlerleyen yaşıyla eskisi gibi ekstra işlere imza atamıyor ama tecrübesi, pozisyon bilgisi, dış şutları ile yine faydalı olacaktır. McKissic ise deliciliği, atletizmi ve açık alandaki etkinliği ile takımın enerji kaynağı olmaya devam edecek. Özellikle savunmadaki direnci ve fiziksel oyunu önemli olacak. 4 numarada ise takımın yeni yıldızı Sasha Vezenkov var. Geçen sezon kötü giden takımda en istikrarlı ve faydalı isim Bulgar forvetti tartışmasız. Yüksek yüzdeli dış şutları, artık dribbling üstünden de skor üretimi konusunda kendisini geliştirmiş olmasıyla bu sezon takımın en önemli silahı olacak desek yanlış olmaz ki zaten hazırlık maçlarında da bunu göstermişti. Tecrübeli Pritezis ve zaman zaman da Jean-Charles onu 4 numarada destekleyen diğer isimler olacak.

5 numarada geçen sezon aslında sorun yaşamadılar, Martin ve Jean-Charles iyi işlere imza atmışlardı. Özellikle Martin ligin en önemli under-sized uzunlarından biri olduğunu kanıtlamıştı. Hazırlık döneminin başında sakatlanmış olsa da iyileştikten sonra çabuk adapte olarak boyalı alanda atletizmi ve güçlü fiziği ile önemli bir faktör olduğunu göstermişti. Ayrıca bu sezon yanlız olmayacak, dakikaları dev Fransız uzun Fall ile payalaşacaklar. Fiziksel artıları çok olsa da yüksek tempoda dakikaları sınırlı olan dev uzun, sahada kaldığı sürece yarı sahada her iki pota altında da Asvel’deki gibi etkili bir performans sergilemeye çalışacak.

Hazırlık maçlarında genel anlamda iyi işler sergilediler. Sloukas, Dorsey, Vezenkov üçlüsü etrafında iyi bir oluşum yakaladıklarını düşünüyorum. Bu sezon play-off yarışında daha aktif olacaklarını düşünüyorum. Sloukas ile Dorsey omuzlarına binen liderlik yükünü kaldırabilirlerse bu sezon bekledikleri, özledikleri takımı izlettirebilirler taraftarlarına. Eğer uyum sorunu ya da sakatlık problemleri yaşamazlarsa 7-10. sıra dolaylarında kendilerine bir yer bulabileceklerini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …