Güncel Haberler

Analiz: Bahçeşehir’i Mercek Altına Alalım

Gelecek sezon ülkemizi FIBA Europe Cup‘da temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Bahçeşehir Koleji, kurduğu heyecan verici kadroyla dikkatleri üstüne çekti.

Koç Erhan Ernak ile yola devam eden İstanbul temsilcisi kadrosunu yıldız isimlerle güçlendirdi ve hazırlık dönemini de çok iyi geçirdi, 5 maçlarında da kayıp yaşamadılar. Gelin birlikte takımın kadrosunu ve hedeflerini mercek altına alalım.

Öncelikle guard rotasyonuna bir bakalım. Takımın direksiyonunda artık Langston Hall olacak. Tecrübeli oyun kurucu sahada koç Ernak’ın gözü kulağı olacak ancak şunu da belirtmek lazım takım olarak çok iyi geçirdikleri hazırlık döneminde beklentilerin altında kalan isimlerden biriydi. Ama neyse ki onunla 1 numarayı paylaşacak olan isim Kartal Özmızrak. Milli guard, Obradoiro’da sakatlıkların da etkisiyle iyi bir sezon geçiremedi ama hazırlık maçlarında basketbolu ne kadar özlediğini, ne kadar formda olduğunu gösterdi. Onun performansı x-faktör olarak hem BSL hem de Europe Cup’da çok önemli olacak. 2 numarada ise Avrupa’nın, özellikle EuroCup’ın en tecrübeli skorerlerinden biri olan Jamar Smith var ellerinde. Onun saha içindeki ve saha dışındaki liderliği çok kritik olacak. Onun alternatifi de görev adamı rolünde bulunan, kenardan gelerek enerjisi ile hücuma ve savunmaya katkı vermesi bekleyen Muhammed olacak.

Forvet pozisyonlarında geçen sezon da koç Ernak’ın en güvendiği isimlerden biri olan Jamal Jones olacak. Çok yönlü oyunu ve gerektiğinde dribbling üstünden kendi skorunu yaratabilmesi ile o da takımın x-faktörlerinden biri konumunda. Erkan da atletizmi ve enerjisi ile kenardan gelerek ona destek olacak 3 numarada. 4 numarada ise Euroleague patentli bir isim Ben Bentil var. Onun alçak posttaki etkinliği, ribaundlardaki yırtıcılığı ve orta mesafe tehditi ile fark yaratan bir isim olduğunu hazırlık maçlarında da görmüştük. Koç Ernak’ın en güvendiği hücum silahlarından biri. Berkay ise kanardan gelerek dış şute tehditi ve ribaundlara vereceği katkıyla ona destek olacak.

Pivot pozisyonu Bahçeşehir’in en güvendiği yerlerden biri. Euroleague patentli olan ve daha önce ülkemizde de forma giymiş olan Devin Williams boyalı alanda ne kadar önemli bir faktör olduğunu gösterdi hazırlık maçlarında. Geçen sezon Bursaspor ile adeta ikinci baharını yaşayan tecrübeli uzun Oğuz da özellikle skorer oyunu ile hücumda takımın önemli silahlarından biri olacak. Bir diğer tecrübeli isim Hadi de sertlik ve ribaundlar konusunda özellikle BSL maçlarında bu iki yıldıza destek olacak.

Mevcut kadro yapısı ve hazırlık maçlarında ortaya koydukları performansı dikkate aldığımızda onlar için BSL’deki hedeflerin yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Euroleague takımlarını bir kenara bırakırsak Bahçeşehir’in ilk 4 yarışına dahil olabilecek seviyede olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Geçen sezon kaçırdıkları play-off biletini kesinlikle alacaklarını, normal sezonu 3-6 arasında bir sıralamada tamamlayacaklarını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …