Güncel Haberler

İDDİA: Mirotic ile Barça Arasında Maaş Gerginliği!

Turkish Airlines Euroleague‘in son finalisti ve İspanya Liga Endesa şampiyonu FC Barcelona ile ilgili önemli bir iddia ortaya atıldı.

Mundo Deportivo’da yer alan habere göre Barça yönetimi ve takımın süper yıldızı Nikola Mirotic maaş indirimi konusnuda anlaşamadılar.

Hatırlayacağınız üzere Karadağ asıllı İspanyol yıldız 2019 yazında NBA’den ayrılarak Katalan ekibi ile 5 yıllık kontrat imzalamıştı ve buna göre yıllık 4.5 milyon dolar ile Avrupa’nın en çok kazanan oyuncusu konumunda. 30 yaşındaki oyuncu kontratındaki 3. sezonuna giriyor.

Barça futbolda olduğu gibi basketbolda da tüm masraf kalemlerde düzenlemelere gitmek istiyordu ve bu anlamda da gerekli düzenlemeler yapılmıştı. Bu bağlamda pandeminin getirdiği zorunlu kemer sıkma politikaları uyarınca kulüp yaptığı açıklamayla Mart 2020’den itibaren maaşlarda indirime gitmişti.

Daha sonra Barça yönetimi masrafları azaltmaya devam etmek için Mirotic’den yaklaşık %25 oranında bir kesintiye daha gitmesi konusunda ricada bulundu ama yıldız forvet bu isteği reddetti Mundo Deportivo’nun haberine göre.

Aynı haber kaptan Oriola’nın da bu maaş kesintisini kabul etmediğini belirtiyor. Yönetim önce takımın önde gelen iki ismine bu isteği iletmeyi seçmişti ama istediği devabı alamadıkları da bir gerçek.

Diğer taraftan Abrines, Martinez ve Higgins bu yaz takımla yeni kontrat imzalamışlar, bu yeni kontratlarında da indirime gitmişlerdi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …