Güncel Haberler

Koç Ernak Bahçeşehir’in Hazırlık Dönemini Değerlendirdi

Gelecek sezon ülkemizi FIBA Europe Cup‘da temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Bahçeşehir Koleji, Antalya’da düzenlenen Gloria Cup turnuvasının 1. ayağını namağlup şampiyon olarak tamamlamıştı.

Takımın başarılı koçu Erhan Ernak, hazırlık döneminin ilk kısmını değerlendirirken çok olumlu sinyaller aldıklarını belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

  • Hücumda tek oyuncuya yıkılmadan topu paylaşarak bu bizi çok mutlu etti. Savunma kurallarımıza da oyuncular beklediğimiz reaksiyonu verdi. Herkese süre aldı ve herkes katkı verdi.
  • İlk başlarda çembere yakın oynayan ce içeride fark yaratan Ben Bentil’i oyuna sokmakta zorlandık ancak arkadaşları bu konuyu da çok kısa süre içinde çözdü.
  • Fiziksel yükleme döneminde olduğumuzu unutmadan, süreyi bütün oyunculara dağıtarak oynadık ve çok da memnunuz. Tabii setleri daha düzenli oynamak için zamana ihtiyacımız var.
  • 10 kişilik ana rotasyonumuzun dışında genç Ahmet Safa ve takımın abisi Hadi de hazır olduklarını gösterdi.
  • Ender Aslan’ın oyuncularla iletişimi mükemmel, oyuncular onun sözünü çok dinliyor. Bazen biz üzerlerine gittiğimizde o oyunculara nedenleri anlatıyor. Çok önemli bir eksiğimizi giderdi. Kısaların gelişimi için de çok yararlı. Pick and roll açısı, pas zamanlaması konusunda harika bir eğitmen ve oyunculuktaki harika kariyerine karşın çok mütevazi ve çalışkan..

Kaynnak: Basketfaul

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …