Güncel Haberler

İDDİA: Unics Kazan, Franklin ile İlgileniyor (Analiz)

Gelecek sezon EuroCup finalisti olarak Turkish Airlines Euroleague‘de boy gösterecek olan VTB Ligi ekiplerinden Unics Kazan, kadrosuna Çin Ligi’nden takviye yapmak istiyor.

Sportando’nun haberine göre geçen sezon Shanxi forması ile izlediğimiz Jamaal Franklin ile ilgileniyorlar. Bildiğiniz üzere pandemi önlemleri nedeniyle gelecek sezon Çin Ligi’nde yabancı oyuncun yer almayacak, bu nedenle o da boşa çıkmış durumda.

1.96 metre boyunda olan 30 yaşındaki kanat oyuncusu geçen sezon 18 maçta forma giymiş 24.8 sayı, %38.7 3sayı, 8.2 ribaund, 9.4 asist, 1.3 top çalma, 29.2 verimlilik puanı istatistikleriyle mücadele etmişti. 10 Aralık 2019’da Xinjiang karşısında 42 sayı, 12 ribaund, 12 asist, 10 top çalma ile bırakın Avrupa’yı NBA’de bile çok nadir görülen quadro-double performansı ile tarihe geçmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Franklin dinamizmi, atletizmi ve çok yönlü oyunuyla dikkat çeken özel bir yetenek. Hem 2 hem de 3 numarada görev alabiliyor ve Euroleague seviyesinde iki pozisyonda da oynayabilecek artılara sahip olması çok değerli. Onu için artılarının eksilerinden çok daha fazla olduğunu söylemek lazım. Öncelikle iki numarada oynadığı pozisyonlarda uzun koları ve atletizmi sayesinde ribaundlara ciddi katkı veren bir isim. Euroleague seviyesinde hem 2 hem de 3 numarada bu alanda özel işlere imza atabileceğini düşünüyorum. Diğer taraftan hücumda kesinlikle bencil bir isim değil, hatta saha görüşü ve pas yetenekleri neredeyse bir oyun kurucu kadar iyi, dribbling üstünden takım arkadaşlarına çok iyi pozisyonlar yaratabiliyor. Skor bulma konusunda Çin’de hiç sorun yaşamadı. Kaliteli top kontrolü, güçlü fiziği sayesinde penetre ederek nererdeyse her pozisyonda potaya gidebiliyor. Diğer taraftan onun NBA’de tutunamamasının belki de en önemli nedenlerinden biri olan dış şutlarını da geliştirdi. Artık dribbling üstünden hem orta mesafe hem de dış şut tehditi var. Savunma tarafı da onun en güçlü özelliklerinden biri. yüksek motoru, fiziksel temastan kaçmaması, uzun kolları ve atletizmi onun komple bir savunmacı yapıyor. 1, 2, 3 hatta Avrupa’dan 4 numaraları dahi tutabilecek seviyede. Topa baskı, pas araları ve çaldığı toplarla takımı hücuma çıkartabilmesi sayesinde oyunun bu tarafında da takıma liderlik edebiliyor.

Franklin için sayabileceğimiz bir kaç önemli eksi de var elbette. Öncelikle bir kanat oyuncusu olsa da Çin’de topla çok oynadı kariyeri boyunca. Bu da topsuz oyununun körelmesine neden oldu. Ama Euroleague’de bu kadar fazla topla haşır neşir olamayacak elbette. Hem daha sert savunmacılar olması hem de topa baskı konusunda karşısında daha iyi isimler olacak olması topsuz pozisyonlarda da kendisini geliştirmesini gerektirecek. Ayrıca dış şutlarına seviye atlatmış olsa da mekaniği çok iyi değil ve saha yerleşimi konusunda sorunlar yaşayabilir. Ve tabi belki de en önemli eksisi 2015 yılından bu yana sadece Çin Ligi’nde forma giyiyor olması. Bu da onun mental anlamda ve sertlik düzeyi anlamında gerek NBA gerek de Euroleague’den çok ama çok uzakta kalmış olması demek. Bu nedenle de ciddi bir adaptasyon süreci yaşayabilir Euroleague’e gelirse.

Franklin hem 2 hem de 3 numaraya fiziksel artılar, savunma ve ribaund katkısı getirebilecek çok yönlü bir isim. Her ne kadar Çin Ligi yumuşak olsa da Euroleague’de de savunma ve ribaundlar konusunda çok faydalı olacağı bir gerçek. Bu alanlarda adaptasyon sorunu çekmeyecektir. Hücumda ise dış şutlarını topsuz pozisyonlarda da kullanmayı geliştirdiğinde ve potaya gidişleri daha dengeli hale getirdiğinde saha görüşü, yüksek basketbol IQ’su ve pas yeteneği ile bir yıldız seviyesine çıkacağını düşünüyorum. Özellikle 3 numarada Euroleague seviyesindeki yıldızların oldukça sınırlı olduğunu düşünürsek onu kapan takımın artıya geçeceğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …