Güncel Haberler

RESMİ: Monaco, Motum Transferini Duyurdu (Analiz)

Gelecek sezon EuroCup şampiyonu ünvanıyla tarihinde ilk kez Turkish Airlines Euroleague‘de boy gösterecek olan Fransa Betclic ELITE Pro A ekiplerinden AS Monaco, kadrosunu tanıdık bir Avustralyalı uzun ile güçlendirdi.

Geçen sezona Galatasaray‘da başlayan, son bölümde ise Nanterre‘e kiralık olarak giden Brock Motum ile gelecek sezon için anlaştıklarını duyurdular. Bildiğiniz üzere Avustralyalı forvet gelecek sezon için sarı kırmızılarla sözleşmesinde varolan opsiyonunu kullanmamış ve Temmuz ayında serbest kalmıştı.

Avustralyalı 4 numara hakkındaki detaylı analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

30 yaşında olan 2.08 metre boyundaki Motum, bu sezon BSL’de 29 maçta 14.7 sayı, 3.9 ribaund, 1.9 asist ve Şampiyonlar Ligi’nde ise 6 maçta 15.0 sayı, 4.8 ribaund, 2.0 asist ve Pro A’da ise 12 maçta ortalama 24.8 dakika sahada kalırken 14.0 sayı, %51.3 3sayı, 3.9 ribaund, 1.5 asist istatistikleriyle katkı vermişti.

Kariyerine 2013 yazında İtalyan ekibi Granarolo Bologna’da başlayan Avustralyalı 4 numara sonrasında sırasıyla Adelaide 36ers, Zalgiris Kaunas, Anadolu Efes, Valencia, Galatasaray ve son olarak Nanterre formalarını terletmişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …