Güncel Haberler

İDDİA: Monaco, Eski Galatasaraylı Motum ile Anlaşmak Üzere (Analiz)

EuroCup şampiyonu olarak gelecek sezon tarihinde ilk kez Turkish Airlines Euroleague sahnesine çıkacak olan Fransa Betclic ELITE Pro A ekiplerinden AS Monaco, forvet rotasyonunu tanıdık bir isimle güçlendirmek istiyor.

Geçen sezona Galatasaray‘da başlayan, son bölümde ise Nanterre‘e kiralık olarak giden Brock Motum ile BeBasket’in haberine göre anlaşmak üzereler. Bildiğiniz üzere Avustralyalı forvet gelecek sezon için sarı kırmızılarla sözleşmesinde varolan opsiyonunu kullanmamış ve Temmuz ayında serbest kalmıştı.

30 yaşında olan 2.08 metre boyundaki Motum, bu sezon BSL’de 29 maçta 14.7 sayı, 3.9 ribaund, 1.9 asist ve Şampiyonlar Ligi’nde ise 6 maçta 15.0 sayı, 4.8 ribaund, 2.0 asist ve Pro A’da ise 12 maçta ortalama 24.8 dakika sahada kalırken 14.0 sayı, %51.3 3sayı, 3.9 ribaund, 1.5 asist istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Son olarak Valencia formasıyla 2019-20 sezonunda Euroleague sahnesine çıkmış, savunmada yumuşak kaldığı gibi ribaundlar konusunda da koç Ponsarnau’nun istediği enerjiyi ortaya koyamamıştı solak forvet. Sonrasında bir alt seviyeye gelerek Galatasaray ile BSL ve BCL’de kendisini kanıtlama fırsatı yakalamış, bunda da başarılı olmuş, hatta Nanterre ile de sezonun son bölümünü daha da iyi geçirmişti. Bu performansı nedeniyle de Monaco ona Euroleague sahnesinde bir şans daha vermek istiyor.

Dış şut tehditi, topsuz katları ve 4 numarada yüzü dönük skor üretebilmesi gibi artılarla hücumda takıma çeşitlilik katabilecek değerli bir parça ki benchten gelmeyi de sorun etmeyen, egosu düşük, performansı yüksek, her zaman takım için oynayan kaliteli bir profesyonel kesinlikle. Boutsiele, Hall, Faye gibi boyalı alanda etkin uzunlarla beraber 4 numaradaki dış şut tehditi ile saha yerleşiminde takıma değer katacaktır. Takımda onun rolünü asıl üstlenecek olan Motiejunas’ı yedekleyecektir genelde. Ancak hücumda artılar getirebileceği savunmada da ciddi zaafları olduğunu tekrar hatırlatalım ki koç Mitrovic’in oyunu savunma üstüne kurduğunu biliyoruz. Evet çalışkan ve iyi iyi niyetli bir oyuncu fakat ayakları ağır kalıyor perimetrede ve atletik özelliklerinin yetersiz kalması, fiziğinin ince olması boyalı alanda da onu zorluyor. Ayrıca ribaundlar konusunda da takıma daha fazla destek olması gerekiyor.

Koç Mitrovic’in onu Euroleague maçlarında genelde kenardan getireceğini ve tecrübesinden artı hücumdaki ters eşleşme potansiyelinden sınırlı dakikalarda faydalanacağını tahmin ediyorum. Motum sonuçta iyi bir görev adamı ve Euroleague sahnesinde halen hücumdaki artılarıyla değerli bir bench oyuncusu kesinlikle.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …