Güncel Haberler

Şehmus, Beşiktaş ile Çalışmaya Başladı Ama Durum Halen Karışık…

Bu yazın yılan hikayesine dönen transferlerinden birinin baş rolünde yer alan Şehmus Hazer‘in geleceği halen netleşmiş değil.

Fenerbahçe Beko‘da oynamak istediğini daha önce Beşiktaş Icrypex yönetimine iletmiş ve NBA Yaz Ligi’nden sonra da takımla beraber sezon hazırlıklarına katılmaması nedeniyle kendisine kulüpten ihtarname gönderilmişti. Bunun üzerine siyah beyazlılarla antrenmana çıktı.

Geçtiğimiz günlerde iki kulübün başkanları da aslında bu transferi görüşmüş ve transferin tamamlanmasına yakın olduğu belirtilmişti ama bu olasılık gişderek azalmaya başladı.

Yaz boyunca kafası ciddi anlamda karışan ve kontratlı olduğu kulübe sürekli gitmek istediğini söyleyerek psikolojik olarak durumu kötü yöneten Şehmus’un gereken mentörlüğü menajerinden ve etfrafındaki büyüklerden alamadığı ya da yanlış aldığı bir gerçek maalesef.

22 yaşındaki bir oyuncu olarak kariyerinin en önemli dönemlerinden birine büyük bir kafa karışıklığı ile girecek. A milli takımın da artık bir parçası olan, Beşiktaş gibi gençlere yatırım yapan bir takımın yıldızı konumundayken geniş guard rotasyonunda süre bulmakta büyük olasılıkla zorlanacağı, henüz o seviye için de özellikle mental olarak hazır olmadığını milli maçlarda ve NBA Yaz Ligi’nde gören bir oyuncunun bu ısrarını anlaması gerçekten güç…

Fenerbahçe, Anadolu Efes hatta diğer Euroleague takımlarının ona olan ilgisinin gelecek sezonlarda azalacağını düşünüyorsa yanılıyor. Aksine bu ısrarı ve uzayan transfer süreciyle kariyerine zarar vermeye devam ediyor. Biran evvel kafasını toparlayıp Beşiktaş’a konsantre olup, bu sezon kendisine gelecek dakikaları en iyi şekilde değerlendirerek bir üst seviye için hazır olduğunu herkese göstermesi gerekiyor. Siyah beyazlılarla kontratı 2023 yazında sona erecek ve o zaman 24 yaşında olacak, bonservisi elinde, gelişmiş, tecrübe kazanmış şekilde istediği takıma gidebilir ve buy-out bedeli de olmayacağı için takımların ona ilgisi kat ve kat artacaktır.

Sabırlı olup, daha çok süre alacağı daha fazla gelişebileceği, ki bunu geçen sezon da görmüştük, Beşiktaş’da yoluna devam etmesi hem kendi gelişimi hem de Türk basketbolu ve milli takımımız adına en doğru hamle olacaktır. Ayrıca şunu da belirtmek gerekli Fenerbahçe’nin şuanda ona ihtiyacı yok, alternatif oyuncu olarak alınacak ama Beşiktaş’ın ona net olarak ihtiyacı var, bu da tercihinde önemli rol oynamalı diye düşünüyorum…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …