Güncel Haberler

Ömer Faruk, Kariyer Hedefleri Hakkında Açıklamalarda Bulundu

NBA‘de Doğu ekiplerinden Miami Heat forması ile boy gösterecek olan temsilcimiz Ömer Faruk Yurtseven yeni sezon öncesi açıklamalarda bulundu.

NBA Yaz Ligi’ndeki etkili performansının ardından Heat’den 2 yıllık garanti kontrat kapan milli uzun TRT Spor’a açıklamalarda bulundu.

İlk olarak NBA’deki hedefleri hakkında konuşan Ömer Faruk, “Kendime sınır koymak istemiyorum ama ilk hedeflerimden birisi rotasyondan başlamak. Daha sonra ilk beşe girmek, uzun vadede de All-Star seçilmek.” ifadelerini kullandı.

Amerika’ya gittikten sonraki dönemde oyununun gelişim süreci hakkında konuşan yetenekli oyuncu, “Türkiye’den gelirken bir hikayeyle gelmiştim. Amerika’ya adaptasyon sürecim de pek kolay geçmedi. Fenerbahçe‘de oynadığım dönemde etrafımda sürekli İngilizce konuşulmasına hazırdım ama hayatın her amacında İngilizce konuşmaya alışmak çok kolay olmadı. En az 1 yıl süren bir adaptasyon sürecim oldu. Miami’ye geldiğim dönemde çalışmaya ağır şekilde başladık. Bunun benim anım içinde kalmama çok yardımcı olduğunu düşünüyorum. Buraya hazırlayan en şeylerden birisi yaptığım antrenmanlardı. Gözler önünden kaybolduğum süre içerisinde hem oyunum hem de hayat açısından bütün eksiklerimi kapatmaya çalıştım.” sözlerini söyledi.

Georgetown Koleji’ni tercih etmesinin arkasındaki nedeni de paylaşan yetenekli oyuncu, “Georgetown’dan önce NC State’teydim. İkisinde de 2’şer sene geçirip derecemi aldım. Amerika’ya gelirken de amacım buydu, ailemin hayali de buydu. Eğitime çok önem veriyorlardı ve diplomamı almamı istiyorlardı. 4 sene boyunca onların hayalini gerçekleştirmeye çalıştım. Daha sonra da kendi hayalimi kovalamaya başladım. Türkiye ile burasının arasındaki en büyük fark eğitim. Okulda not ortalamanız belirli bir seviyenin altına düşerse oynamanıza bile izin vermiyorlar.” açıklamalarını yaptı.

Daha sonra Miami Heat organizasyonu hakkındaki fikirlerini paylaşan Ömer Faruk, “Miami, çalışma konusundaki kararlılığımı ve isteğimi ödüllendirdi. Devamının da geleceğini biliyorlar. Çalışmalardan gelen bir şey bu. Bir yandan Miami’deki koçların da bana her idmanda bana aşıladığı bir şeydi bu. Bir noktadan sonra herkes veteran gibi gözüküyorsun demeye başladı. Bu da benim çok hoşuma gitmeye başladı. Takımın şampiyonluk hedefi hakkında konuşan genç oyuncu, “Miami’de hedef her sene şampiyonluk. Pat Riley ve Erik Spoelstra’nın her sene amacı kazanmak. Kazanmamak diye bir opsiyon yok.” dedi.

Yeni koçu Erik Spoelstra hakkındaki fikirlerini de paylaşan temsilcimiz, “Miami’ye geldiğimde koç halter salonundaydı ve halter yapıyordu. Hiçbir koçun kendine bakma, spor yapma gibi bir zorunluluğu yok. Bence ligdeki koçlar arasında fiziksel olarak en iyi durumdaki koç olabilir. Her gün antrenman yapıyor. Hayatın her aşamasında gördüğüm bir azmi var.” yorumunda bulundu.

Daha sonra yeni takım arkadaşı Jimmy Butler hakkında da konuşan Ömer Faruk, “Hırsı çok ayrı seviyeye getirmiş birisi. İdmanlarda ve maçlarda bunu görebiliyorsunuz. Herkesten %100’ünü bekleyen, kendisi %100’ünü verdiği için de rahatlıkla liderlik yapabilen birisi.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra eski kulübü Fenerbahçe‘nin taraftarları hakkındaki düşüncelerini aktaran genç oyuncu, “Fenerbahçe taraftarı benimle çok ilgili. Avrupa’nın en iyi taraftar gruplarından birisi. Oranın altyapısından yetiştim. Orası sürekli olarak benim evim olacak. İlk engeli orada atladım. Şimdi tekrar çalışmaya dönme zamanı.” sözlerini söyledi.

Son olarak genel bir değerlendirmede bulunan Ömer Faruk, açıklamalarını “Sezonda ne olacağını bilmiyorum ama burada ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Çıta şampiyonluk ve All-Star olduğu için hedefler bunlar. Miami ile mükemmel bir yer bulduğumu düşünüyorum. Onların da benim gibi içeride büyük olabilecek, genç, ribaund alabilen ve şut atabilen bir isme ihtiyaçları var. Kontrat imzalamam bazen bitiş gibi gözüküyor ama bu bitişten ziyade bir başlangıç.” değerlendirmeleriyle sözlerini noktaladı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Cleveland, Seriye Farklı Orlando Galibiyeti ile Başladı

NBA Doğu Konferansı play-off ilk tur eşleşmesi birinci maçında 4. seri başı Cleveland Cavaliers konuk …