Güncel Haberler

Barış Ermiş Veda Etti

Alt yapılardan başlayarak uzun yıllar milli takım forması giymiş olan, ülke basketbolunun en değerli oyun kurucularından biri olan Barış Ermiş 36 yaşında basketbola veda ettiğini açıkladı.

Kariyerinde 136 kez milli formayı giyen, toplamda 18 sezon boyunca Pertevniyal, Beşiktaş, Türk Telekom, Karşıyaka, Banvit, Fenerbahçe, Gaziantep, Tofaş ve Galatasaray formalarını terletmiş olan Barış, 1 lig şampiyonluğu (2004-05), 2 Tükiye Kupası şampiyonluğu ve 2 Cumhurbaşlanlığı Kupası şampiyonluğu yaşamıtşı.

Basketbolun kendisine çok şey kazandırdığını belirten ermiş, edindiği tüm tecrübelerden gurur duyduğunu dile getiren Barış, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Bugün benim için 10 yaşından bu yana severek oynadığım bu oyuna profesyonel oyuncu olarak veda vakti.

Basketbola başladığım Yeşilyurt, altyapısından yetiştiğim Efes Pilsen ve sonrasında Pertevniyal, Beşiktaş, Türk Telekom, Karşıyaka, Banvit, Fenerbahçe, Gaziantep Basketbol, Tofaş ve Galatasaray, 2010 Dünya Şampiyonası, 2013 Akdeniz Oyunları başta olmak üzere Ay-Yıldızlı bayrak altında parkeye adımımı attığım o gurur dolu maçlar…

Bu uzun, yorucu serüvende öncelikle aileme teşekkür etmek istiyorum. Çokca şehir değiştirdik, zaman zaman ayrı kaldık. Var güçleri ile daima arkamda durdular. Onlar olmasa zorlukların altından bu kadar kolay kalkamazdım.

Sonrasında bu zamana kadar çalıştığım antrenörlere, organizasyonlara, parke içinde dostluk eden, birlikte oynadığım tüm arkadaşlarıma, üzerimde emeği olan, desteğini esirgemeyen herkese teşekkürler.

Oynadığım bütün takımlarda aidiyetlik duygusuyla elimden geleni yapmaya çalıştım. Takım ruhu içinde bu işin spor olduğunun, spor yaparken de eğlenmek gerektiğinin bilinciyle en kötü günde bile daima pozitif şeyleri arkama alarak devam ettim.

Yapamadığım hiçbir şeyden pişman değilim, edindiğim tüm tecrübelerimle gurur duyuyorum.

Basketbol bana başarıların yanında çok güzel dostluklar kazandırdı. Bazı şehirler ailemiz oldu, yeni kapılar açtı, unutamayacağım anlar yaşattı.

Şimdi geride bıraktığım bu 26 yıla, basketbolun bana verdiklerine minnet duygularıyla ‘Elveda’ deme zamanı. Teşekkürler basketbol hayatıma kattığın tüm güzel şeyler için sonsuz teşekkürler.

Saygı ve sevgilerimle.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe, Manisa’yı Güle Oynaya Geçti

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik …