Güncel Haberler

Şampiyon Milwaukee, Koç Budenholzer ile Yeni Kontrat İmzaladı

NBA‘in son şampiyonu Milwaukee Bucks başarılı koçu Mike Budenholzer ile yola devam ediyor.

Bucks, yaptığı resmi açıklamayla 52 yaşındaki tecrübeli koçu ile yeni bir kontrat imzaladığını açıkladı. Sözleşmenin detayları ve süresi gibi bilgiler ise bu resmi açıklamada yer almamıştı.

ESPN’de yer alan haberde ise sözleşmenin 3 yıllık olduğu ve koç Budenholzer’ın halihazırda 2022 yazına kadar devam eden kontratıyla beraber 2025 yazına kadar Bucks’ın başında olacağı belirtildi.

Budenholzer, Bucks’ta geçirdiği 3 yıla önemli başarılar sığdırdı. NBA şampiyonluğunun yanı sıra 227 maçtan 162 galibiyet çıkararak son yıllarda normal sezon performansı açısından en iyi takımı yarattı. Ayrıca onun döneminde play-off’da 31 galibiyet toplayan Bucks, bu alanda da en iyi takım konumunda.

Onun dönemindeki ilk 2 yılda, önce Doğu Konferansı yarı finaline çıktılar, sonra da 2001’den bu yana yapamadıklarını yapıp Doğu finalinde oynamayı başarmışlardı. Son sezon da bildiğiniz üzere şampiyonluk gelmişti.

Budenholzer liderliğindeki Bucks, son 3 sezondur NBA’de en çok sayı üreten takım konumunda. Geçen sezon 120.1 sayı ortalamalasıyla da bu alanda kulüp rekoru kırılmıştı.

Budenholzer, 2018-19 sezonunda da Yılın Koçu seçilerek ödüllendirilmişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …