Güncel Haberler

RESMİ: Afyon’un 5. Yabancısı Sırp Forvet Oldu (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden HDI Sigorta Afyon Belediyespor, 5. yabancı hakkını Sırp bir fovetten yana kullandı.

Geçen sezon Yunanistan’ın Kolossos takımında izlediğimiz Mihajlo Andric ile gelecek sezon için anlaştıklarını duyurdular.

2.01 metre boyunda olan 27 yaşındaki 3 numara geçen sezon Yunanistan Ligi’nde 20 maçta görev alırken 30.6 dakika ortalama süre alırken 12.8 sayı, %44.1 3sayı, 4.1 ribaund, 1.7 asist istatistikleriyle katkı vermişti.

Partizan alt yapısından yetişen Andric, burada A takımda da forma giydikten sonra 2018-20 arasında ise Gottingen formasını terletmiş ve son olarak da geçen sezon Kolossos formasını giymişti.

EDİTÖR YORUMU:

Andric, basketbolu çok iyi bilen, dış şut tehditi ile öne çıkan bir kısa forvet. Atletik özellikleri üst seviyede değil ama koordinasyonu ve hızı ortalama seviyede pozisyonu için. Diğer taraftan çabukluk , çeviklik ve patlayıcılık alanlarında da vasat bir isim. Diğer taraftan yüksek basketbol IQ’su ve zekası sayesinde sistemin içerisinde her zaman kendisine rol bulabilen bir isim. Soğuk kanlı bir oyuncu olan Andric, limitlerini bilen, buna görede oyunun içinde en faydalı olacağı noktaları seçen bir forvet. Hücumdaki en önemli artısı ise dış şutlar. Kompakt bir şut mekaniğine sahip ve 2.00 metre boyunda olmasıyla beraber rakiplerin üstünden şutunu çıkarabiliyor verimli bir şekilde. Bacakları belki çabuk değil ama gerek ceza atışlarında gerekse perdelerden gelerek bulduğu pozisyonlarda topu elinden çabuk çıkararak bulduğu yüksek yüzdeli şutlarla takımına çift haneli skor katkısı sağlayabiliyor. Ayrıca topsuz pozisyonlarda da haraketli ve verimli bir isim, özellikle bu katlar sonrası köşelerde bulduğu boş şutları yüksek yüzdeyle skora dönüştürebiliyor. Pozisyonları zorlamayan, haddini bilen ve minimum hatayla oynayan bir forvet. Savunma ribaundlarında da takıma katkı sağlıyor, bu alanda da savaşçı ve çalışkan bir isim.

Gelelim geliştirmesi gereken noktalara. Hücumda şutuyla var olan bir forvet. Aslında top tekniği ve pozisyonları iki eliyle de bitirebilmesi sayesinde potaya giderek de etkili olabiliyor ama bunu koridor bulduğunda direkt penetrelerle yapabiliyor. Onun dışında bir çok forvete göre ağır kaldığı için potaya gitmekte zorlandığını belirtmek gerekli. Ayrıca ikili oyunlarda da organizatör ya da perdeci olarak başarılı değil. Tepe ya da forvetten oynanan ikili oyunlarda boş atış kovalayarak ceza atıcısı görevinde faydalı olabiliyor, dribbling üstü etkinliği zayıf. Topsuz etkinliği ve katları iyi demiştik evet ama bunu pota altı atışlarında kullanmaktan çok kendisine yay gerisinde pozisyon yaratmaya çalışıyor, pota altı etkinliği de bir forvet için vasat. İşin savunma tarafında da bacakları ağır kaldığı için hücumdaki gibi sorun yaşayabiliyor. Bu kez de penetre eden forvetlerin karşısında kalmakta zorlanıyor.

Andric, yüksek yüzdeli dış şutları, çalışkanlığı ve takım oyununa yatkınlığı ile iyi bir görev adamı. Campbell gibi yaratıcı bir kısa ve Shorter gibi tecrübeli bir skorer varken onları tamamlamak adına kanatta görev adamı olarak iyi bir parça olacağını düşünüyorum. Ancak diğer forvetin de Tarolis olduğunu hatırladığımızda koç Beşok’un forvet savunmasında özellikle atletik ve delici isimlere karşı zorlanacağını söylemek de gerekli.

https://www.youtube.com/watch?v=2E9YP60Yk5o

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …