Güncel Haberler

Fenerbahçe’de Gherardini ve Yannıer Açıklamalarda Bulundu

Fenerbahçe Beko genel menajeri Maurizio Gherardini ve genel menaher yardımcısı Derya Yannier, sarı lacivertliler ile Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü arasında gerçekleşen iş birliği anlaşmasının ardından yeni sezon ile ilgili basın mensuplarından gelen soruları yanıtladı.

İlk olarak yeni sezon ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Maurizio Gherardini şu ifadeleri kullandı:

Herkesin bildiği üzere çok değişik bir yaz geçirdik. Bir takım değişiklikler oldu. O yüzden daha halen kadro hazırlığımız ve sezon hazırlığımız devam etmekte. Devam eden bazı süreçler var, sonuçlanmadı henüz. Olur da eğer Ali Muhammed ile devam etmezsek tabii ki ona bir veda töreni yapılacak. Bizim için çok önemli ve çok sevdiğimiz, saygı duyduğumuz bir sporcu. Bize çok şey verdi, biz de ona elimizden gelen her şeyi vermek isteriz. Onun dışında bildiğiniz üzere bu takımın şoförü başkasıydı ve o şekilde kuruldu; şimdi başka bir şoförü var. O yüzden bazı şeyler gündemde, bazı değişiklikler, yeni eklemeler olabilir. Halen üzerinde çalışıyoruz.

Fenerbahçe Spor Kulübü

Gherardini, eski başantrenör Igor Kokoskov’un ayrılık sürecine dair gelen soruyu şu şekilde yanıtladı:

Hikayenin aslında başlangıcında ve gelişiminde çok büyük bir sır yok. Çünkü çok açık yaşandı her şey. Bizim için en büyük sorun geç yaşanmasıydı. Haziran ayının sonunda böyle bir şey olmuş olsaydı oturulur, konuşulurdu; umutsuzluklar, huzursuzluklar ve bir çözüm aranabilirdi. Ama temmuzun üçüncü haftasında olması tabii ki bizim için çok ciddi bir problem oldu. Ve sizler de geçmişe baktığınızda birçok basketbol ligi olsun, tarihi olsun öyle bir dönemde bir antrenörün bırakıp gitmesi çok fazla söz konusu olmamıştır. Öyle bir dönemde yeni bir antrenör bulmak da çok zor bir şeydi. O süreci en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştık. Tabii ki onu da anladık, onun da mutsuzlukları, ihtiyaçları vardı, onu da dinledik, ona da saygı duyduk. Bir an önce yeni bir çözüm bulmamız gerekiyordu. Sezona bu şekilde başladık. Benim Benetton’da bir tecrübem vardı, oradaki antrenörüm de bir anda bırakmak istedi, seneler önce ‘ben NBA’de koçluk yapmak istiyorum’ diyerek ve benzeri bir tecrübe oldu ama zamanlama daha farklıydı. Çok travmatik bir durum olmadı bizim için sadece zamanlama ve çözüm süreci bizim için zor oldu.

Fenerbahçe Spor Kulübü

Genel menajer yardımcısı olarak göreve başlayan Derya Yannier ise duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti:

Bu görevde siz basın mensuplarıyla ilk buluşmam. Bundan önce 3 sene basketbol federasyonundaydım. Ama bu işin şöyle bir geçmişi de var; ben federasyona geçmeden 3 sene önce de aslında benzer bir teklif buradan gelmişti fakat benim o zamanki şartlarımdan dolayı yani benim tarafımdan şartlar oluşmamıştı. Dolayısıyla bu birliktelik oluşamamıştı ancak bugüne kısmetmiş. Burada böyle bir fırsatı oluşturduğu için önce Başkanımız Ali Koç ve Yönetim Kurulu Üyemiz Sertaç Komsuoğlu’na çok teşekkür etmem lazım çünkü vizyonları hep burayı geliştirmek ve daha da ileri götürmek üzerine; hem sportif hem de idari açıdan. Dolayısıyla böyle bir proje bana sunulduğu zaman ve de burada Maurizio Gherardini gibi belki dünyada sayılı spor yöneticilerinden biriyle bunu paylaşma fırsatım olacağını öğrendiğim zaman açıkçası benim de bireysel kariyer hedeflerim için çok örtüşen bir durum ortaya çıktı. Sporculuk eğitimiyle harmanlanmış bir profesyonel hayattan sonra bu tarafa geçtiğimde hep kendime spor yöneticiliği alanında bazı hedefler koydum. Bunun için de bazı adımlardan ilerlemem gerekiyor. Fenerbahçe Beko Türkiye’nin en önemli basketbol kültürüne sahip kulüplerinden bir tanesi. Burayı hem sportif hem de idari açıdan olduğundan daha da ileri taşıyabilme fırsatı benim için çok değerli. Dolayısıyla teklif geldiğinde Basketbol Federasyonundaki yöneticilerim ve ağabeylerimle de bunu paylaştığımda onların da buna çok anlayışla yaklaşmaları beni çok sevindirdi. Sonuç olarak onların da hep dile getirdiği gibi burada önemli olan Türk sporu adına doğru işler yapabilmek. Nerede olduğunuz çok önemli değil. Dolayısıyla onlar da bu sürece çok anlayışla yaklaştılar ve süreci benim için kolaylaştırdılar. Bundan sonra bilgi birikimimi, tecrübemi burayı daha da ileri taşımak adına harcayacağım. Tabii ki hem Maurizio Gherardini hem de bütün ofis çalışanlarını da kapsamam lazım. Çok değerli bir ekip var. Bu değerli ekiple uyum içerisinde daha da geliştirerek –hem ekibin gücünü hem sportif gücü- umuyorum her türlü hedefimize ulaşacağız.

Fenerbahçe Spor Kulübü

Aleksandar Djordjevic’in tercih edilme sebebiyle gelen soruya ise Gherardini, şöyle yanıt verdi:

Kararı biraz önce de söylediğimiz gibi zamanı çok zor bir zamandı ama o zamana rağmen birkaç opsiyonumuz da vardı. Bizim için en önemlisi bilgisi, eğitimi, koçluk kariyeri, kişiliği ve koçluk stiliydi. Bunları değerlendirdik onların arasından. Djordjevic’i yaklaşık 30 yıldır tanıyorum ama hep hayran olarak izlediğim birisiydi, hiçbir zaman çalışma fırsatım ya da çalışmak için düşündüğüm birisi olmamıştı. Bütün bu değerlendirmeler içerisinde her şeye baktık. Aynı zamanda bizim mevcuttaki oyuncularımızla da çalışmışlığı vardı, o da bir avantajdı. Başka iyi opsiyonlar da vardı. O yüzden onu tercih ettik. Sadece geçen seneki İtalya Ligi’ndeki başarısı da değil tabii ki tercih sebebimiz.

Fenerbahçe Spor Kulübü

Kadro yapılanmasıyla ilgili soruyu ise Gherardini şu ifadelerle cevapladı:

Şu an süreç devam ediyor. Mevcut kadromuz iyi mücadele edebilecek ve daha da güçlü bir kadro olduğuna inanıyoruz ama tabii ki izlememiz gereken şeyler var. Nando’ya olimpiyatlardaki sürecinden dolayı biraz fazla izin verdik, daha henüz katılmadı. Aynı şekilde Pierria Henry Afrika Şampiyonası’nda, o da daha sonra katılacak. Bir de Marko’nun sağlık durumu var. Tam ne zaman katılacağı net değil. Tüm bunları göz önünde bulundurarak haftaya da Topuk Yaylası’na gittiğimizde bazı şeyler daha net olacaktır. Mutlaka birisini almamız gerekiyor durumu yok ama gerekiyorsa inceleyeceğiz, analiz edeceğiz. Sağ olsun Sertaç Bey ve Başkanımız da bu konuda bize hep destek oluyorlar, ihtiyacımız varsa bizi dinliyorlar. Kadroyla ilgili ekleme veya eklememe durumumuz bu şekilde.

Fenerbahçe Spor Kulübü

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …