Güncel Haberler

RESMİ: Galatasaray, Akoon-Purcell’i Kadrosuna Kattı (Analiz)

Gelecek sezon ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Galatasaray, kadrosuna önemli bir takviye yaptı.

Geçen sezon Tofaş forması ile izlediğimiz skorer kanat oyuncusu DeVaughn Akoon-Purcell ile 1+1 yıllık kontrat imzaladı.

1.96 metre boyunda olan 28 yaşındaki Birleşik Amerikalı guard-forvet, geçen sezon BSL’de 29 maçta ortalama 25.9 dakika süre alırken 15.4 sayı, %41.1 3sayı, 4.0 ribaund, 2.2 asist, 1.5 top çalma ve BCL’de ise 11 maçta ortalama 27.9 dakika sahada kalırken 15.2 sayı, %26.4 3sayı, 6.1 ribaund, 2.5 asist, 1.5 top çalma istatistikleriyle katkı vermişti. Purcell, NBA Yaz Ligi’nde de Hawks forması giymiş ve 5 maçta ortalama 28.2 dakika süre alırken 13.4sayı, %28.0 3sayı, 5.8 ribaund, 2.0 asist, 1.0 top çalma istatistikleriyle oynasa da istediği NBA kontratını kapamamıştı.

EDİTÖR YORUMU:

Trinidad asıllı olan Purcell hem 2 hem de 3 numarada görev alabilen atletik ve patlayıcı bir oyuncu. Geçen sezon da Tofaş formasıyla ne kadar skorer ve aynı zamanda da çok yönlü bir kanat silahı olduğunu gösterdi BSL ve BCL seviyesinde. Açık alandaki etkinliği ve deliciliği hücumda önemli silahları arasında yer alıyor. Yay gerisinden de tehditi var elbette. Dribbling üstünden kendi şutunu yaratabilmesi, gerektiğinde pas vermeyi bilmesi ve bencil bir isim olmaması da koç Memnun ve Galatasaray adına çok değerli. Ayrıca ribaundlar için savaşmayı seven, boyalı alanda da fiziksel temastan kaçmayan bir kanat oyuncusu. Savunma tarafında da pas aralarını kovalayan çaldığı toparlala takımını hızlı hücuma çıkarabilen bir isim.

Onun hakkında söyleyebileceğimiz bir iki belirgin eksi var aslında. Öncelikle dış şutlarda istikrarsız bir isim, maç ve maç olduğu gibi aynı maçın içersinde de devamlılık problemleri yaşayabiliyor. Savunma tarafında da zaman zaman top çalmaya fazla konsantre olması, pozisyonunu kaybetmesine, savunma konsantrasyonunun düşmesine neden olabiliyor. Ayrıca onun kariyerini en çok etkileyen, şimdiye kadar bir kademe daha yükselememesini sağlayan temel öge ise mental istikrarsızlık. Saha dışındaki profesyonelliği ve disiplini istenen seviyede değil, zaten koç Memnun ve teknik ekibi de en çok zorlayacak konu bu olacak. Yoksa parkede sunduğu yetenek paketiyle kesinlikle çok değerli bir oyuncu.

Bost ve Melo gibi iki önemli guardın yanında skor anlamında önemli katkı verebilecek, ayrıca oyunun iki tarafına da getireceği enerji, dinamizm ve çok boyutlu katkıyla fark yaratabilecek bir isim Akoon-Purcell. Tofaş’daki başarılı sezonun ardından artık BCL seviyesinde kalıcı olması, istikrarı yakalaması adına onun için de önemli bir sezon olacak. Yüksek tempoda oynaması beklenen Galatasaray’da skorer oyunu ve istatistik kağıdının diğer kısımlarını da dolduran bir oyuncu olması nedeniyle 3 numara çok önemli bir role sahip olacak. Melo ile beraber rakip savunmaların korkulu rüyası olacaklarını söylemek kesinlikle yanlış olmaz.

https://www.youtube.com/watch?v=rHvcCpn8ohw

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …