Güncel Haberler

RESMİ: Petkim’in Yeni Skoreri Fransa’dan (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Petkim Spor, yeni skorerini Fransa’da buldu.

Geçen sezona G-League’de başlayan ve son bölümünde ise Fransa’da Roanne forması ile izlediğimiz Justin Wright-Foreman ile gelecek sezon için anlaştıklarını açıkladılar.

1.87 metre boyunda olan 23 yaşındaki Foreman, geçen sezon Pro A’da 12 maçta ortalama 30.9 dakika sahada kalırken 16.9 sayı, %37.6 3sayı, 2.1 ribaund, 3.7 asist, 14.3 verimlilk puanı istatistikleriyle katkı vermişti.

Hofstra mezunu olan Birleşik Amerikalı skorer, 2019-20 sezonunda Utah Jazz ile 4 maçlık kısa bir NBA tecrübesi yaşamış sonrasında sezonu G-League’de Salt Lake City Stars’da tamamlamıştı. Geçtiğimiz sezona ise yine G-League’de Bayhawks’da başlamış, sezonun son bölümünde ise Roanne’a transfer olarak ile Avrupa denemyimini yaşamıştı.

EDİTÖR YORUMU:

Solak guard için saf bir skorer demek kesinlikle yanlış olmaz. Öncelikle dribbling üstünden neredeyse her pozisyonda tehditi var. Gerek 3 sayı, gerek orta mesafe, gerekse potaya gidişlerle bir çok opsiyondan skor çıkarabiliyor, üretken bir skrorer. Geçen sezon Roanne forması ile yay gerisinden ne kadar tehlikeli bir silah olduğunu defalarca kez kanıtladı. Top kontrolü çok iyi, bir oyun kurucu kadar yüksek bir fundementala sahip. Hem yön değiştirmeleri hem de ivmelenmeleri çok iyi kullanıyor. Süratli olduğu gibi çabuk da bir guard, bu da onun açık alanda yüksek tempodaki etkinliğini daha fazla arttırıyor.

Gelelim geliştirmesi gereken yönlere. Her ne kadar daha çok skorer özellikleri ile ön plana çıkıyor olsa da topla oynamayı fazla seviyor. Topsuz üretkenliği iyi seviyede değil. Diğer taraftan dış şutları en önemli silahı olsa da henüz tam olarak istikrarı yakalayabilmiş değil, şutuna fazla güvenip zorlamalar yapabiliyor. Kendisinden uzun ve güçlü guardlara karşı üretimde zorlanabiliyor, üzerlerinden şut atamadığı ve penetrede fiziksel teması aldığında zayıf kaldığı için problem yaşayabiliyor. Savunma konusunda genel anlamda geliştirmesi gereken çok nokta var. Fiziksel dezavantajlarının yanı sıra, konsantrasyon, topa baskı, zamanlama, rotasyon gibi konularda epey çalışması gerekiyor. Avrupa’daki takım savunması ve yardımlaşma konusunda henüz çok toy.

Foreman, skorer özellikleri ön planda olan bir combo guard. Oyun kurucu özellikleri, pasları ve saha görüşü üst seviyede olmadığı için genelde 2 numara için tercih ediliyor ama burada da fiziksel dezavantajı onun hem savunma hem de hücumda başını ağrıtabiliyor. Petkim’in 1 numarası da topla oynamayı seven bir oyun kurucu, Browne. Dolayısıyla top paylaşımı konusunda Foreman ile belli bir anlaşmaya gitmek zorundalar. Birlikte bir çok dakikayı, hatta maçların çoğunu paylaşacaklar. Bu nedenle Foreman’ın özellikle topsuz oyunda da kendisini geliştirmesi gerekecek. Ayrıca iki guardın da fiziksel özelliklerinin iyi durumda olmadığını düşündüğümüzde koç Sevim’in savunmada farklı sistemler deneyip adam değişmelerde bu iki ismi korumak adına ekstra rotasyonlar uygulaması gerekecek. Özetle Foreman bir skorer olarak oldukça heyecan verici bir genç yetenek ama savunmadaki dezavantajları ve Browne ile ne kadar uyumlu olabileceği hem onun hem de Petkim’in bu sezon sergileyeceği performansı net olarak etkileyecek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …