Güncel Haberler

İDDİA: Beşiktaş’ın Yeni Guardı Bone Oluyor (Analiz)

Gelecek sezon ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Beşiktaş Icrypex yeni guardını buldu.

Geçen sezon Orlando Magic ve Delaware (G-League) formaları giymiş olan Jordan Bone ile Kartalbasket’in haberine göre anlaşma sağladılar.

1.90 metre boyunda olan 23 yaşındaki guard, geçen sezon NBA’de 14 maçta ortalama 14.1 dakika süre alırken 4.0 sayı, 1.7 ribaund, 1.3 asist ve G-League’de ise 16 maçta ortalama 24.3 dakika sahada kalırken 10.9 sayı, %32.5 3sayı, 3.1 ribaund, 3.8 asist, 1.6 top çalma istatistikleri ile mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Bone, koç Kandemir’in kariyeri boyunca tercih ettiği skor gücü ön planda olan combo guard özelliklerine uyan bir isim. Gelin birlikte genç guardı analiz etmeye artılarıyla başlayalım… Öncelikle elit bir atlet olduğunu, açık alanda da çok etkili olduğunu belirtelim. Hücum tarafında ise sahanın her yerinden iyi bir şutör olduğunu söyleyebiliriz. Yay gerisinden hem ceza şutlarında hem de ikili oyunlar ya da birebirler sonrası etkili. Ayrıca orta mesafeden de yüksek yüzdeyle oynayan bir şutör. Hücumda sadece şutör özellikleri ile ön plana çıkmıyor. Pasör özellikleri de iyi seviyede, takım arkadaşlarını beslemeyi bilen, bencil olmayan bir guard. Genelde takım arkadaşlarının nerede olduğunu bilen, kararları doğru veren bir isim. Saf bir oyun kurucu olabilecek özelliklere sahip ama önceliği skor üretmek demek de yanlış olmaz. Ayrıca atletik özellikleri ve iyi seviyedeki yanal çabukluğu sayesinde savunmada da katkısı yüksek bir isim, oyunun bu tarafında da çok çalışkan.

Gelelim eksilerine… Öncelikle şutları her ne kadar etkili olsa da devamlılık konusunda henüz iyi durumda değil, istikrar sorunu maçlar içerisinde bile ortaya çıkabiliyor. Şutlar hücumdaki ana silahları çünkü kapanan savunmalara karşı potaya gitmekte iyi değil, bu da onu savunulması ve tahmin edilmesi daha kolay bir silah yapıyor. Ayrıca zaman zaman konsantrasyonunu kaybediyor ve hücumda özellikle top elinde değilken pasif kalabiliyor, katkısı düşüyor. Savunma tarafında ise çabukluk ve atletizm konusunda artıları olsa da fiziksel anlamda zayıf kalabiliyor, perdelere kolay takılabiliyor.

Bone, zeki ve yetenekli bir guard. Ancak skorer özellikleri ve şutlar konusunda istikrarı yakalayabilmiş değil ki oyun kurucu özellikleri ve bu alandaki tecrübesi de Beşiktaş gibi genç bir takıma liderlik edebilecek seviyede mi bence tartışma konusu. Bu nedenle potansiyelli bir skorer olsa da oyun kurucu olarak siyah beyazlıların isteklerini karşılayabilecek seviyede olmadığı kanaatindeyim. Organizasyon ve pasör özellikleri daha ön planda, takımdaki genç ve potansiyelleri isimlere liderlik edip, onlara seviye atlatabilecek bir isme yönelmeleri gerektiğini düşünüyordum…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …