Güncel Haberler

RESMİ: Alba Berlin’in Yeni Koçu Gonzalez Oldu (Reneses emekli oldu)

Gelecek sezon Almanya easyCredit BBL şampiyonu olarak Turkish Airlines Euroleague‘de mücadele edecek olan Alba Berlin‘de beklenen koç değişikliği yaşandı.

Kontratı sona eren kurt hoca Aitor Garcia Reneses 74 yaşında emekliliğe ayrılma kararı aldı ve 4 yıldır yardımcısı olarak görev alan 46 yaşındaki İspanyol koç Israel Gonzalez başantrenörlük görevine atandı.

Gonzalez geçen sezonun sonunda, koç Reneses’in 1 ay kadar Covid nedeniyle sahalardan uzak kaldığı dönemlerde zaten geçici olarak başantrenörlük görevini üstlenmiş, takımın önemli isimleri sakatlıklar nedeniyle kadroda yer almamış olmasına rağmen iyi sonuçlara imza atmıştı.

İkili birlikte çalıştıkları dönemde biri geçen sezon olmak üzere iki kere lig şampiyonluğu ve bir kere de BBL Kupası şampiyonluğu yaşarken, 2018-19 sezonunda da EuroCup finaline çıkmayı başarmışlardı.

Gonzalez koçluk kariyerine 2004-05 sezonunda İspanya 2. lig ekiplerinden Cantabria’da asistan olarak başlamıştı. 2007’ye kadar görevine devam etmiş ve Aralık ayında burada başantrenörlük koltuğuna oturmuş, sezon sonuna kadar takımı yönetmişti. Artından bir sezon ara verdi ve 2008-09 sezonunda Gran Canaria’da hem U20 takımının başanternörlük görevini hem de A takımın bireysel oyuncu antrenörlüğü görevlerini üstlendi. 2009-10 sezonundan başlayarak 2016-17 sezonunun sonuna kadar ise aynı kuüpte A takımın asistan koçluğunu yaptı. Sonrasında da 2017-18 sezonuyla beraber koç Reneses ile birlikte Alba macerası başlamıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …