Güncel Haberler

4 Oyunculu Takas Sonrası Bledsoe, Yeniden Clippers’a Döndü

NBA serbest oyuncu piyasasındaki hamlelerin artık sonuna geldik ve takımlar şimdi de takas süreçlerine başladılar.

Bu bağlamda Los Angeles Clippers ile Memphis Grizzlies arasında 4 oyuncunun dahil olduğu bir takas gerçekleşti.

ESPN’in haberine göre bu takasta Rajon Rondo, Patrcik Beverley ve Daniel Oturu Memphis’in yolunu tutarken, tecrübeli oyun kurucu Eric Bledsoe ise eski takımı Clippers’a döndü. Hatırlayacağınız üzere draft öncesi Pelicans tecrübeli guardı Grizzlies’a takasla gönderermişti. Böylelikle Bledsoe, Grizzlies formasını giymeden tekrar takaslanmış oldu.

Bu hamlelerin ardından Grizzlies, 2022 yaz dönemi için maaş bütçesinde yer açarken, bu yeni gelen isimleri de farklı bir takasta kullanmayı deneyecek.

Clippers da bu takasla beraber tam 30 milyon dolarlık lüks vergisinden kurtularak ciddi bir tasarruf yapmış oldu. Bledsoe 4 yıllık toplam 70 milyon değerindeki kontratının son 2 yılına giriyor ki önümüzdeki sezon için kontratının sadece 3.9 milyon dolarlık kısmı garanti altına alınmış durumda.

31 yaşındaki Bledsoe geçen sezon Pelicans formasıyla 71 maçta forma giymiş 12.2 sayı, 3.4 ribaund, 3.8 asist ile katkı vermişti.

Takasın bir diğer önemli isimlerinden 35 yaşındaki Rondo ise geçen sezon sadece 18 maçta görev almış 7.6 sayı, 5.8 ribaund, 3.1 ribaund ile katkı verebilmişti. 33 yaşındaki Beverley ise 37 maçta sahada yer almış 7.5 sayı, 2.1 asist, 3.2 ribaund ile mücadele etmişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Heat, Bulls Engelini Farklı Geçerek Play-Off Biletini Kaptı

NBA Doğu Konferansı play-in son maçında Miami Heat konuk ettiği Chicago Bulls‘u 91-112 gibi farklı …