Güncel Haberler

RESMİ: Afyon’dan Tanıdık Uzun Hamlesi Geldi (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden HDI Sigorta Afyon Belediyespor kadrosuna tanıdık bir uzun eklediğini açıkladı.

Geçen sezon VTB Ligi ekiplerinden Astana formasını giyen ve daha önce ülkemizde İBB, Uşak ve Telekom formalarını da terletmiş olan Eric Buckner ile gelecek sezon için anlaştıklarını duyurdular.

2.08 metre boyunda olan 31 yaşındaki tecrübeli uzun, geçen sezon VTB Ligi’nde 7 maça çıkarken ortalama 26.0 dakika süre almış, 10.9 sayı, %71.1 2sayı, %57.1 s.atış, 7.6 ribaund, 1.7 asist, 1.1 blok, 17.6 verimlilik puanı istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Daha önce ülkemizde bir çok kez farklı takımlarla forma giymiş olan tecrübeli uzun, pota altındaki bitiriciliği, atletizmi ve blok tehditi ile bilinen iyi bir görev adamı. Ülkemizde son olarak 2017-18 sezonunda İBB forması giymişti, dolayısıyla onu unutmuş olabilirsiniz, gelin birlikte önce artılarını mercek altına alalım… Buckner, çok iyi bir bitirici çember altında. Gerek ikili oyunlarda gerekse savunmacısını arkasına aldığında doğru anda onu topla buluşturduğunuzda atletik özellikleriyle beraber durdurulması zor bir uzun, ikili oyunlarda da her zaman hava harekatlarına hazır olan, alley-oop’larda kısaların her zaman araması gereken bir isim. Bunun dışında mobil bir uzun ve takımla beraber tam sahada koşabilen, hızlı hücumlar da geçiş hücumlarında da bitirici olarak iyi iş çıkaran bir uzun. Aletik özellikleri ve sezgileriyle beraber ribaundlar konusunda çok faydalı, tecrübesi ve pozisyon bilgisiyle rakipleri iyi box ediyor. İşin savunma tarafında da yine atletizmi ve zamanlaması sayesinde blok tehditi yüksek, özellikle zayıf taraftan gelerek yaptığı bloklarla takımının çember savunmasına büyük katkı veren bir uzun. Çabuk ayakları ile ikili oyun savunmasında da verimli, kısaların karşısında kolay yenilmiyor ve onlarla beraber teması sağlayıp potaya giderek blokluyor ya da en azından atışlarını bozuyor.

Gelelim eksilerine… Hücum tarafında sınırlı silahlara sahip. Evet çember altında yüksek yüzdeli bir bitirici, genellikle pozisyonları smaçla bitirdiği için hata payı az. Ama çemberden uzaklaştıkça etkisi ciddi anlamda düşüyor, orta mesafeden bile tehditi yok. Ayrıca alçak postta ayak hareketleri ya da birebir silahları yok denecek kadar az. İkili oyunlar ve hücum ribaundları ile ekmeğini taştan çıkardıdğı pozisyonlar dışında pasif kalabiliyor. Diğer taraftan fiziksel teması seven ve çember altında savaşan bir oyuncu olduğu için bir çok kez çizgiye gitme fırsatı yakalıyor maçlarda ama burada yüzdesi oldukça düşük, bu da zaman zaman çift haneli skorlara ulaşmasını zorlaştırıyor.

Özetle Buckner, tecrübeli, ülkemizi iyi tanıdığı için adaptasyon sorunu çekmeyecek, faydalı bir görev adamı. Yanında Tarolis gibi yüzü dönük silahları ve dış şut tehditi olan bir 4 numara ile birlikte oynayacağı için hücumda saha yerleşimi anlamında sorun yaşamayacaklardır. Ancak onun hücumda etkin olarka kullanılması için Afyon’un yapacağı oyun kurucu seçimi de önemli olacak. Onu besleyebilecek ve ikili oyunlarda onu hava harekatlarına yönlendirebilecek bir organizatöre ihtiyaçları var. Genel anlamda Afyon gibi mütevazi bir bütçeyle yola çıkan, ana hedefin düşmemek olduğu bir takım için gayet doğru bir hamle Buckner.

https://www.youtube.com/watch?v=CRFzMW91WL0

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …