Güncel Haberler

Westbrook: “Benim Görevim, Lebron İçin İşleri Daha Kolay Hale Getirmek.”

NBA Batı Konferansı’nın iddialı ekiplerinden Los Angeles Lakers‘ı yeni kurduğu Büyük Üçlü’nün parçalarından olan Russell Westbrook açıklamalarda bulundu.

Lakers, yeni yıldızı için bir basın toplantısı düzenledi ve Westbrook da bu toplantıda yeni takımındaki rolü hakkında açıklamalarda bulundu:

Benim görevim, LeBron James’in yükünü azaltmak ve işleri onun için daha kolay hale getirmek.

Eurohoops

2020 yılında şampiyonluk sevinci yaşayan Lakers‘ın 2021-22 sezonuna yüksek beklentilerle gireceğinin altını çizen Westbrook, «Harika bir kadroya sahibiz. Yakından tanıdığım oyuncular var. Her zaman oynadığım takımların kadrosuna bakıp takım arkadaşlarımı nasıl daha iyi hale getireceğimi bulmaya çalışırım.» sözlerini söyledi.

Kariyeri boyunca 9 kez All-Star seçilen, 1 kez MVP ödülünü kazanan ve son 5 sezonun 4’ünü triple-double ortalamayla tamamlayan Westbrook’un Lakers’a ve daha da önemlisi Lebron’a nasıl uyum sağlayacağı ciddi bir soru işareti.

32 yaşında olan yıldız guard, geçen sezonki istatistiklere bakıldığında tüm ligde topu en fazla elinde tutan 15. oyuncu konumunda. Tabi bu durum da onun yanında diğer yıldızların yer almasını zorlaştırıyor. Bu nedenle de Lebron ile nasıl anlaşacağı merakla bekleniyor ki ikili arasında kurulacak uyumun seviyesi de şampiyonluk yolunda en belirleyi faktörlerden biri olacak kuşkusuz.

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Thunder, Pelicans’ı Son Nefeste Yenerek Seriye Galibiyetle Başladı

NBA Batı Konferansı çeyrek final serisi ilk maçında normal sezonu lider bitiren Oklaloma City Thunder, …