Güncel Haberler

FLAŞ: Panathinaikos, Kaptanını NBA’e Kaptırabilir! (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de yer alan Yunanistan Ligi temsilcilerinden Panathinaikos‘da keyifler kaçabilir!

Bu yaz sözleşmesi sona eren ve sona anda ikna edilerek FC Barcelona, Anadolu Efes, Zenit gibi takımlara gitmesi engellenerek yeni kontrat imzalanan takım kaptanı Ioannis Papapetrou‘yu bu kez NBA’e kaptırabilirler.

Avrupa basınında çeşitli kaynaklarda yer alan haberlere göre Yunan forvet ile Atlanta Hawks ciddi şekilde ilgileniyor ve kendisine bir teklif sunacaklar. Garanti kontrat ve takımda bench rotasyonunda iyi bir yer isteyen Papapetrou’nun bu şartlar dahilinde teklife sıcak bakacağı belirtiliyor. Ayrıca Warriors da onunla ilgileniyor ama onlar henüz aktif durumda değiller teklif ve görüşmeler konusunda.

Hatırlayacağınız üzere taraflar 2 yıllık toplam 2.5 milyon Euro değerinde bir kontrat imzalamışlar ve kontratta hem bu yaz hem de gelecek yaz için NBA çıkış opsiyonu yer alıyordu.

27 yaşında olan 2.03 metre boyundaki Papapetrou bu sezon Euroleague sahnesinde 12.1 sayı, 4.1 ribaund, 2.4 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Tecrübeli forvet hakkındaki yorumlarımı ve detaylı analizimi daha önce BURADA paylaşmıştım.

Gelelim NBA’e transferi konusundaki yorumlarıma… Öncelikle rahatlıkla uyum sağlayabileceğini, adaptasyon sorunu yaşamayacağından eminim. Hem güçlü fiziği ve enerjisi hem de son yıllarda artık iyice olgunlaşan oyunuyla NBA sahnesinde de 4 numarada iyi işler çıkarabilecek bir isim. Elbette dış şutlarını daha fazla geliştirmesi gerekecek çünkü NBA’de karşısında çok daha çabuk ve atlet forvetler olacak, onları geçip potaya yönelmesi kolay olmayacak. Ayrıca dribbling üstü orta mesafe silaharını da kuvvetlendirmesi şart. 27 yaşında tam da basketbol kariyerinin en iyi dönemininda olan bir oyuncu için NBA fırsatı elbette cezbedici olabilir. Ama yine de seçici olması ve alacağı kontratın maddi taraflarıyla beraber gideceği takımdaki rolü, ondan beklentileri de iyi öğrenip ona göre tartması gerekli. Sonuçta çok isim var NBA’e erken gidip yanlış takımlarla anlaşan, sonrasında büyük pişmanlıklarla dönen… Dolayısıyla Euroleague’de yıldız bir oyuncuyken ve takımı Panathinaikos ona Avrupa şartlarında iyi bir kontrat vermişken buradan ayrılması kariyerinin geri kalanı için bu pişmanlıkları yaşamasına neden olabilir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Heat, Bulls Engelini Farklı Geçerek Play-Off Biletini Kaptı

NBA Doğu Konferansı play-in son maçında Miami Heat konuk ettiği Chicago Bulls‘u 91-112 gibi farklı …