Güncel Haberler

Garuba, Real ile Bonservis Konusunda Anlaştı!

Usman Garuba, haylini gerçekştirmek için son engeli de aştı!

Geçtiğimiz sezon Euroleague’de Yükselen Yıldız ödülünün sahibi olan ve 2021 NBA Draftı’nda Houston Rockets tarafından 23. sırada seçilen İspanyol oyuncu kulübü Real Madrid ile bonservis konusunda anlaştı ve gelecek sezonla beraber hayali olan NBA sahnesinde boy gösterecek.

Marca’nın haberine göre kontratında yer alan 3 milyon dolarlık bonservis bedelinin taksitle ödenmesi konusunda taraflar anlaştılar. NBA kuralları gereği Rockets bonservisin sadece 775 bin dolarını ödeyebiliyor, kalan tutar konusunda ise Real oyuncusuna kolaylık sağladı ve maaşından taksitle ödemesine izin verdi. Garuba, Houston ile imzalayacağı 2 yıllık garanti kontratın ilk yılında 1.9 milyon dolar, ikinci yılında ise 2 milyon dolar kazanacak.

Hatırlayacağınız üzere daha önce aynı kolaylığı, Doncic, Campazzo ve Deck’e de yapmışlardı.

Böylelikle 19 yaşında olan Garuba, genç yıldızımız Alperen ile beraber gelecek sezondan itibaren Rockets forması giyecek. Gelecekte onları sahada bol bol birlikte göreceğimizi düşünüyorum. Houston, bu ikiliyle minimum gelecek 5 yılın pota altı rotasyonunu çözmüş oldu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …