Güncel Haberler

İDDİA: Panathinaikos, Patterson’ı Takibe Aldı (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘in kurucu ekiplerinden biri olan Yunanistan Ligi temsilcisi Panathinaikos, 4 numaraya takviye için NBA patentli bir ismi takibe aldı.

SDNA’da yer alan habere göre Yeşiller’in gündeminde olan isim son olarak Los Angeles Clippers forması ile izlediğimiz ve şuanda sınırsız serbest oyuncu statüsünde olan tecrübeli forvet Patrick Patterson.

2.06 metre boyunda olan 32 yaşındaki tecrübeli forvet geçen sezon Clippers’da 38 maçta ortalama 15.3 dakika süre alırken 5.2 sayı, %35.7 3sayı, 2.0 ribaund istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Panathinaikos, 4 numarada White ile süreleri paylaşacak bir isim alıyor ve Patterson da listelerinin başında yer alıyor. Ancak oyuncunun artılarına eksilerine geçmeden önce şunu belirtmek gerekli; evet Patterson serbest ama son kontratında 3 milyon dolar kazanıyordu Clippers’dan ki kaliteli karakteri, benchten her zaman hazır gelebilen bir oyuncu olması ve tecrübesi ile bir çok NBA takımının halen gündeminde olan bir isim ki kariyerinde ABD dışına hiç çıkmamış bir isim. Bu nedenle de Yeşiller’in işi hayli zor.

Gelelim artılarına eksilerine. Öncelikle alçak postta fiziğini iyi kullanan ve burada sırtı dönük nasıl skor üretmesi gerektiğini bilen, bir çok silaha sahip bir forvet. İyi bir fundamentalı var ve ayak hareketlerini kullanmayı biliyor. Bununla beraber yumuşak elleri ile pozisyonları yüksek yüzdeyle bitiriyor, özellikle baby-hook dediğimiz atışlarda başarılı. Diğer taraftan kariyeri boyunca şut mesafesini arttırmış ve zaten orta mesafede etkili olan şutlarını artık 3 sayı gerisine de taşımış, buradan da ceza atışlarında tehditi olan bir uzun. Savunmada da boyalı alanda 4 numara için artıları olan fiziğini iyi kullanarak rakiplerin şutlarını bozan, fiziksel oyundan ve çarpışmadan kaçmayan iyi bir savaşçı. Oyunu çok iyi anlayan, basketbol IQ’su yüksek, limitlerini bilen, çalışma etiği yüksek, üst düzey bir profesyonel Patterson.

Zayıf alanlarına bakacak olursak… Yüzü dönük silahlarını yıllar geçtikçe geliştirdi ama halen 4 numara için ağır kalıyor burada. İlk adımı iyi değil ve top tekniği rakipleri geçebilecek seviyede değil ki dribbling üstü orta mesafe silahı da portföyünde yok. Ayrıca fiziğine ve pozisyonuna göre kötü bir ribaundçu. Evet hücumda zaman zaman 3 sayı tehditi için potadan uzak kalması buna sebep olabilir ama savunma ribaundlarında beklentilerin çok altında kalıyor genelde. Diğer taraftan perimetre savunmasında çabuk ve atlet forvetlere karşı sorun yaşıyor, yanal hareketliliği iyi değil ki savunmada pozisyon alma, rotasyonlar ve adam değişme gibi konularda halen ciddi eksikleri var.

Pana eğer Patterson’ı ikna edip Euroleague’e getirebilirse öncelikle hücum tarafında ciddi katkı alacağı bir gerçek. Hem dış şutlar hem de alçak posttaki üretkenliği ile onu savunabilecek forvet sayısı oldukça az Euroleague sahnesinde. Diğer taraftan savunmadaki zaafları da NBA’deki kadar burada ortaya çıkmayabilir. Neticesinde burada takım savunması daha önemli ve ondan çok daha kötü savunmacıları takımlar birlikte koruyabiliyorlar. Özetle önemli ve kaliteli bir transfer olur, tecrübesi, kaliteli karakteri ve çok yönlü hücum silahları ile Pana’ya sınıf atlatır düşüncesindeyim.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …