Güncel Haberler

NBA Yönetimi 2 Takas Hakkında Soruşturma Başlattı

NBA‘de serbest oyuncu transfer döneminin başlamasıyla takaslar da ortaya çıkıyor bir bir.

Her bir takası mercek altına alan NBA yönetimi 2 tanesine “tampering” kuralına uyulmadığı gerekçesiyle soruşturma başlattı.

NBA yönetimi daha önce de takımlara bu konuda hatırlatmalar yapmıştı:

Tampering (sözleşmesi olan oyuncu hakkında demeç ) kuralı; iş sözleşmelerine saygı gösterilmesi ve sözleşmelere müdahale edilmesini önlemek için vardır. Günümüz medyasında, bu ilke ile asılsız iddiaları önlemek önemlidir. Sözleşmesi olan oyuncu hakkında demeçler vermek yaz döneminde olumsuz bir ortam oluşmasına sebep olabilir. Potansiyel spekülasyonlara karşı bu ilkeye uyulmalıdır.

ESPN’de yer alan habere göre Lonzo Ball‘un Chicago Bulls ile Kyle Lowry‘nin ise Miami Heat ile yaptığı imzalama ve takasla anlaşmalarıyla ilgili tampering kuralının ihlal edildiği gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Bulls, Ball ile 4 yıllık toplam 85 milyon dolarlık kontrat imzalamış ancak kendi bütçelerinde yer olmadığı için Pelicans ile imzala ve takasla anlaşması yapmıştı ki bu takasta da Satoransky ve Temple de Pelicans’a gitmişti.

Lowry ile Heat de kontrat imzalarken bütçelerinde yer olmadığı için Raptors ile imzala ve takasla anlaşması yapmışlardı. Bunun sonunda Raptors da kadrosuna Goran Dragic ve Precious Achiuwa’yı katmıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Atlanta, Flynn’in 50 Sayısına Rağmen Detroit Engeline Takılmadı

NBA Doğu Konferansı mücadelesinde Atlanta Hawks konuk ettiği Detroit Pistons‘u Flynn’in 50 sayılık performansına rağmen …