Güncel Haberler

Sertaç Şanlı: “Barcelona’da Ülkemi ve Efes’i Temsil Etmeye Devam Edeceğim.”

Anadolu Efes’le Turkish Airlines Euroleague şampiyonluğunu kazandıktan sonra FC Barcelona ile anlaşan Sertaç Şanlı ve İspanyol kulübünün voleybol takımından aldığı teklifi kabul eden eşi Ece Hocaoğlu Milliyet’in konuğu oldu. Rüya gibi bir süreç geçiren ikili birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Sporcu bir çift…. Ece Hocaoğlu Şanlı, Sertaç Şanlı. Hayatlarını birleştirme kararı aldıktan sonra rüya gibi şeyler yaşadılar. Evliliklerinin ilk yılında farklı branş ve kulüplerde Avrupa Şampiyonluğu’na ulaştılar, şimdi de ülkemizi dünya devi Barcelona’da temsil etmek için kolları sıvadılar.

Bir voleybolcu ile basketbolcu arasındaki aşklara daha önce de çok tanık olmuştuk. Ancak o aşkı evlilikle taçlandırdıkları yıl takımlarıyla Avrupa şampiyonlukları yaşayan ve farklı branşlarda birlikte Barcelona’ya transfer olanlara ilk kez şahit olduk! İşte bu müthiş hikayenin kahramanları Ece Hocaoğlu ve Sertaç Şanlı ile Milliyet için konuştuk…

Milli basketbolcu Sertaç Şanlı, milli voleybolcu Ece Hocaoğlu… 2015 yılında Üniversite Oyunları için gittikleri Güney Kore’de tanışmışlar, arkadaşlıklarını yıllar içinde güzel bir ilişkiye dönüştürmüşlerdi. O ilişki geçtiğimiz yıl taçlandı, başarılı ikili hayatlarını birleştirme kararı aldı. Birbirlerine şans getirmiş olacaklar ki, aynı yıl önce Ece, Yeşilyurt ile Voleybol CEV Kupası’nı kazandı, ardından da Sertaç, Anadolu Efes ile Euroleague Kupası’nı kaldırdı.

‘Birbirimize şans getirdik’

Kendileri adına müthiş geçen senenin mutluluğunu dünyada ve ülkemizde yaşanan sıkıntılar nedeniyle tam olarak yaşayamadıklarını söyleyen Ece, “Çok güzel bir düğün planlamıştık, o özel günü tüm sevdiklerimizde birlikte kutlayacaktık. Maalesef salgın nedeniyle yapamadık. Şampiyonluklarımızı da seyircisiz ortamlarda kazandık. Ancak ne olursa olsun birbirimize şans getirdiğimize inanıyorum. Aynı yıl Avrupa Şampiyonluğu’na ulaşmak çok farklı bir duygu” derken, Sertaç da eşinin söylediği gibi buruk mutluluklar yaşadıklarını ifade etti. Birbirlerinin final maçlarında salonda olamadıklarını anlatan yıldız oyuncu, “Ece final oynarken benim idman saatimdi maça gidememiştim, Ece de Final Four sırasında Almanya ile yaşanan malum vize sıkıntıları nedeniyle gelememişti. Ama onun da söylediği gibi sonuçta ikimizin de tarihi bir sezon geçirmesi önemliydi. Keşke şu tatsız olaylar yaşanmasaydı. Bu başarılarımızı bile doyasıya kutlayamadık” diye konuştu.

‘Madalyaya bakarsın Sertaç’

Başarılı ikiliden ilk Avrupa Kupası’nı kazanan Ece olmuştu. Sertaç eşinin kazandığı altın madalyayı getirip televizyonun yanına koyduğunu ve “Buna böyle bakarsın. Seni motive eder. Ama siz de şampiyon olamazsanız eve giremezsin!” dediğini anlattı.

Ece ise “Evde Sertaç’ın kazandığı kupalar ve başta Final Four’da giydiği ayakkabıları ve bireysel ödülleri olmak üzere önemli eşyaları için bir köşe yapmıştım. O köşeye astım madalyayı. Bu seni motive eder, inşallah sen de madalyanı buraya koyarsın ama ben 1-0 öndeyim dedim. Yani tatlı-sert bir konuşma yapmıştım. Sertaç bu konuşmanın sert bir konuşma olduğunu düşünüyor ama sonuçta işe yaramış, ne mutlu ki onlar da Avrupa Şampiyonluğu’nu yaşadı” ifadelerini kullandı.

‘Teklif Laporta’dan geldi’

Daha önce Yunanistan’da yurt dışı deneyimi yaşayan Ece, her ne kadar, “Yabancı oyuncu olmanın avantajları da vardı” dese de bu macerayı erken sonlandırdı. Başarılı voleybolcu, “Bu kez çok farkı olacak. Bir de imza için gittiğimizde bile nasıl bir ortamda bulunacağımızı anladık’ dedi ve sözü Sertaç’a bıraktı…

Milli basketbolcu Barcelona’ya gidene kadar heyecan duymadığını ancak futbolcuların imza törenlerinde gördüğü Camp Nou’ya girdiğinde çok etkilendiğini anlattı: “O sırada aklımdan acaba bu başarılardan bir tanesini de ben yaşar mıyım?’ diye geçti… Sonra Başkan Laporta’nın yanına gittik, o kısım çok keyifliydi. Ece’ye transfer teklifinde bulundu. Zaten daha önce menajerime de eşinin voleybolcu olduğunu biliyoruz demişler. Her şeyi araştırıp bizim en rahat edeceğimiz şekilde hazır hale getirmişler.”

Sertaç’tan nokta atışı

Efes’ten ayrılmasına gösterilen tepkiler için…

Ben Efes’i arkamda bırakmıyorum ki… Ben Efes’i de ülkemi de temsil etmek için oraya gidiyorum. Daha önce de söyledim. Sonuçta ben basketboldaki ilk günümde Efes’in Merter tesislerinde duvardaki Koraç Kupası fotoğrafına bakıp bir gün ben de bunu yaşar mıyım diye hayal etmiştim, o hayalimi yaşadım. Önüme Barcelona gibi dev bir fırsat çıktı. Hem farklı bir kültür hem yeni bir meydan okuma için bu teklifi kabul ettim.

Ergin Ataman’ın, şampiyon takımdan, ikinciye gitmeyi seçti eleştirisi…

Ergin hocayı aradım Barcelona ile anlaşınca. Teşekkür ettim kendisine. ‘Son üç yıldır bana kattıkların için hakkını helal et’ dedim. O da başarı diledi, profesyonellikte bunların olabileceğini söyledi. ‘İnşallah seneye yine finalde karşılaşırız’ dedi. Bir kez daha bana olan güveni için teşekkür ediyorum.

Basketbolundaki dönüm noktası…

Trabzonspor ve Uşak’ta oynadığım yıllarda çok sıkıntı çekiyordum. Çünkü istediğim süreleri alamıyordum ve bu beni çok mutsuz ediyordu. Ancak Beşiktaş’a geldikten sonra Ufuk Sarıca ile her şey değişti. Bana güvendi, şans verdi, hata yapsam da arkamda durdu. Bana A Milli Takım kapısını açan da o olmuştu. Ufuk abiye gerçekten çok teşekkür ederim. Transferim sonrasında da ilk arayanlardan bir tanesiydi, tebrik etti. Onur duydum. Kariyerimde dönüm noktası Beşiktaş ve Ufuk Sarıca’ydı.

Pau Gasol ile geçen yıl karşılıklı oynama sorusunu yönelttiğimiz Sertaç’a, yeni antrenörü Saras Jasikevicius’un kendisini efsane isme benzetmesiyle ilgili fikirlerini de sorduk ve şu yanıtı aldık: “Pau Gasol’u izleyerek büyüyen bir sporcu için tabii ki çok onur verici bir durum. Bu bir baskı yaratır mı dediniz, yaratabilir tabii ki. Sonuçta antrenör için olmaz belki ama taraftarın bir beklentisi oluşur. Sonuçta bir de oraya şampiyon olarak gidiyorum ben. Ama şunu da söyleyeyim, bu baskıdan da korkmuyorum. Bu açıklamalardan bağımsız olarak da söyleyebilirim, baskıdan çekinsem işin kolayına kaçardım. Biz birlikte mücadele etmeyi seçtik.”

Kaynak: Milliyet

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …