Güncel Haberler

RESMİ: Petkim’e Porto Rikolu Tanıdık Oyun Kurucu (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Petkim Spor, Porto Rikolu tanıdık bir oyun kurucu ile kadrosunu güçlendirdi.

Geçen sezon Trento forması ile izlediğimiz, daha önce Daçka forması giymiş olan Gary Browne ile gelecek sezon için anlaşmaya vardılar.

1.85 boyunda olan 1993 doğumlu oyun kurucu geçen sezon Serie A’da 31 maçta ortalama 30.7 dakika süre alırken 13.5 sayı, %33.1 3sayı, 3.9 ribaund, 5.4 asist, 1.5 top çalma, 16.2 verimlilik puanı ve EuroCup’da ise 16 maçta ortalama 28.2 dakika sahada kalırken 12.9 sayı, %34.6 3sayı, 3.6 ribaund, 5.8 asist, 1.9 top çalma, 16.1 verimlilik puanı ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Browne hem 1 hem de 2 numarada görev alabilen skorer özelliği kadar saha görüşü ve organizasyon becerisi de yüksek bir guard. Yay gerisinden yüzdeli şutlarının yanısıra dribbling üstü orta mesafe şutları ile de savunmaların dengesini bozan, sürati ve üstün top tekniği ile potaya gitmeyi seven delici bir oyuncu aynı zamanda. Hücum konusunda zaten sıkıntısı yok, hatta oldukça heyecan verici bir guard. Şimdiye kadar üst seviyelere çıkamamasının temel nedeni fiziksel eksikliklerinin de etkisiyle savunmada yarattığı zaaftı. Geçen sezon ise oyunun bu tarafına da iyi konsantre oldu Trento’da ve EuroCup seviyesinde de önemli bir guard olacağını gösterdi.

Elbette halen istikrar konusunda soru işaretleri yaratan bir guard ama geçen sezon Trento formasıyla ortaya koyduğu liderlik, pas yeteneklerini daha fazla ortaya çıkarması ve “ben” yerine “takım” olgusunu kabullenmesiyle saf bir oyun kurucuya dönüştü. Savunmada da topa baskı ve pas araları sayesinde çaldığı toplarla kendisinden de çok sevidiği açık alandaki tempo basketbolunu daha fazla sahneye çıkardı.

Petkim’in geçen sezon liderlik ve oyun kurucu beceleri anlamında Ray ile Vasiliauskas’dan istediği verimi alamadığını biliyoruz. Trento’da kariyerinin en olgun dönemini geçiren ve artık egolarını bir kenara atıp, sürdürülebilir performanslar ortaya koyan Browne’un koç Sevim’in sahada en güvendiği isim olacağını, tecrübesi ile takımı derleyip toparlayacağını, gerektiğinde de sazı eline alarak skor yükünü çekeceğini düşünüyorum. Özetle Petkim gibi orta altı bir takım için çok değerli ve önemli bir hamle olduğunu düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …