Güncel Haberler

Olimpiyat Tarihine Geçen Doncic, Batum’u da Övmeyi Unutmadı

22 yaşındaki Sloven yıldız Luka Doncic, takımının Fransa karşısında kaybetmesine engel olamasa da performansı ile Olimpiyatlar tarihine geçti.

2020 Tokyo Olimpiyatları yarı final karşılaşmasında Slovenya ile Fransa arasında müthiş bir mücadele izledik. Nefesleri kesen kapışmanın ikinci yarısında hakem masasındaki fleksi malzemeye çarparak kolu sakatlanan ama yine de oynamaa devam eden Doncic, skor anlamında beklentileri karşılayamasa da çok yönlü oyunu ile parmak ıssırttı. Ama bu performans takımının Batum’un son saniyede yaptığı blok sonrası 90-89 kaybetmesine engel olamadı.

Genç süper yıldız Fransa karşısında 16 sayı, 10 ribaund, 18 asist ile nefis bir performansa imza atarken Olimpiyatlarda şuana kadar triple-double yapmayı başaran 3. isim olarak adını tarih kitaplarına yazdırdı.

Daha önce bu performansı 2 isim sergileyebilmişti; 1972’de Alexander Belov ve 2012’de Lebron James.

Doncic ayrıca Fransa karşısında ortaya koyduğu 18 asistle de Olimpiyat tarihinde bir maçta en çok asist yapan isim olarak da yeni bir rekora adını vermiş oldu.

Doncic maçın ardından çok üzgün olsa da özellikle Nicolas Batum‘a övgü dolar sarfetti ve şu ifadeleri kullandı:

Nicolas çok kaliteli, özel bir insan. Daha önce bana karşı oynamaktan nefret ettiğini söylemişti ama bunu tabi mecazi anlamda gülerek dile getirmişti. Dediğim gibi o özel bir karakter, çok iyi bir oyuncu.

Resim

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Itoudis ve Melih, Partizan Maçı Öncesi Açıklamalarda Bulundular

Turkish Airlines Euroleague 25. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Sırbistan ekibi Partizan’a konuk oluyor. Karşılaşma …